Wat betekend de vakterm Watertoebereiding eigenlijk?

Wat is de betekenis / definitie van de term Watertoebereiding precies?

Watertoebereiding

De allerbelangrijkste toebereiding vindt al meteen in het begin plaats. Dit is wanneer er vers leidingwater aan het aquarium wordt toegevoegd. Omdat in het leidingwater vaak een te hoge hardheid bezit en een gebrek aan diverse sporenelementen is het water in vergelijking tot natuurlijk water uit de diverse tropische regio onbruikbaar qua samenstelling. Ook zal hierdoor vaak een onjuiste pH ontstaan. Bovendien neemt de vervuiling van het leidingwater steeds verder toe.

Een verhoogt nitraatgehalte of een hoog Siliciumgehalte alsmede de aanwezigheid van zware metalen zoals koper en zink en nieuwbouwwijken maakt een behandeling van het water vooraf noodzakelijk. Hierbij kan men dan denken aan diverse producten die de slijmhuid van de tere vissen beschermen tegen zulke slechte invloeden. Ook zullen dergelijke producten het aanwezige koper of zink binden en hierdoor onschadelijk maken voor de vissen.

Natuurlijk bevat het aldus behandelde water nog steeds te weinig sporenelementen voor een juiste plantengroei. Daarbij kan men dan de hulp inroepen van de diverse preparaten die als meststof aan het water worden toegevoegd. Dit dient natuurlijk met de nodige restricties te gebeuren.

Een nieuw aquarium zal in het begin voldoende voeding bevatten door de ingebrachte voedingsbodem. Raakt deze voeding op (wat reeds na enkele weken kan gebeuren) dan dient dit te worden aangevuld met de meststof voor planten.Steun ons op social media