Salvinia - Salvinia auriculata / Salviniaceae

Salvinia - Aquarium planten

Latijnse naam: Salvinia auriculata Nederlandse naam: Salvinia Familie: Salviniaceae Herkomst: Zuid amerika

Aquarium plant Salvinia omschrijving:

Salvinia auriculata komt in het tropische deel van midden en Zuid amerika voor. Het is een drijfplantje wat in aquaria gehouden kan worden. Het is een vrij gemakkelijke drijfplant om te houden. De behorende soort werd in 1775 door Aublet benoemd. De drijfbladeren zijn zeer variabel van vorm. Aan de uitloper zitten de bladeren in paren. Deze drijvers nemen voeding op via de bladeren waardoor ze geen wortels nodig hebben. De blaadjes zijn klein en hebben minuscuul kleine haartjes wat zacht aanvoelt.

Vermijd condenswater op de bladeren ze mogen niet nat worden anders gaan ze rotten en zal deze afsterven. Voor een aquarium zonder deksel zijn ze zeergeschikt. Een afgesloten aquaria met deksel moet rekening houden met condensatiedamp. Voor een goede groei heeft de Salvinia auriculata veel licht nodig in combinatie van een hoog voedselaanbod. Aan de watersamenstelling worden geen speciale eisen gesteld.

De auriculata kan zich ongeslachtelijk voortplanten. De vermeerdering geschiedt door voortdurende vertakking. Bij goede lichtvoorziening groeit de soort vrij snel en moet dan uitgedund worden. De Salvinia planten behoren tot de vlotvarens.

Latijnse naam Salvinia auriculata

Familie Salviniaceae

Herkomst Zuid amerika

Plaats Drijfplant

Waterplant Ja

Bladkleur Groen

Soort Drijfplant

Moeilijkheid Makkelijk

Groeisnelheid Snel

Belichting Gemiddeld

Solitair Nee

Breedte min 1cm

Breedte max 2cm

Temperatuur min 15ºC

Temperatuur max 30ºC


  • pH min: -
  • pH max: -
  • GH min: -
  • GH max: -
  • KH min: -
  • KH max: -


Steun ons op social media