Hygrophila balsamica / Acanthaceae

Hygrophila balsamica - Aquarium planten

Latijnse naam: Hygrophila balsamica Familie: Acanthaceae Herkomst: Sri Lanka, India

Aquarium plant Hygrophila balsamica omschrijving:

De bovenwatervorm van deze aquariumplant is giftig (Emerge toxic). Plaats de Hygrophila balsamica dus niet zomaar in het aquarium! Houd eerst deze plant in quarantaine, hij moet langzaam gewend worden naar onderwatervorm. De onderwatervorm krijgt schitterende gerafelde bladranden.

In emerse vorm is deze plant giftig voor vissen en ongewervelden. Emerse planten mogen dus niet direct in een draaiend aquarium gezet worden. Beter is het om met een submerse stek te beginnen, of een emerse stek in een quarantaine bakje naar de submerse vorm over te laten gaan.

Het blad van de plant is fijner vertakt dan de Hygrophila difformis. Een sterke belichting en CO2 bemesting is noodzakelijk. Regelmatige toevoeging van ijzer wordt zeer op prijs gesteld. Deze aquariumplant stelt buiten CO2 en veel licht weinig eisen. De plant groeit langzaam en houd ook redelijk goed zijn onderste bladeren vast, er zijn dus dus geen kale stelen bij de Hygrophila balsamica.

Voortplanting gaat via stekken die zich in de bladoksels vormen of door na het snoeien de onderkant te laten staan waarna er in de bladoksels nieuwe stekken zullen ontstaan.

Latijnse naam Hygrophila balsamica

Familie Acanthaceae

Herkomst Sri Lanka, India

Plaats Midden

Waterplant Ja

Bladkleur Groen

Soort Stengel

Moeilijkheid Makkelijk

Groeisnelheid Snel

Belichting Veel

Solitair Nee

Breedte min 5cm

Breedte max 20cm

Hoogte min 20cm

Hoogte max 40cm

Temperatuur min 24ºC

Temperatuur max 28ºC


  • pH min: 6
  • pH max: 8
  • GH min: -
  • GH max: -
  • KH min: -
  • KH max: -


Steun ons op social media