Cryptocoryne indonesii / Araceae

Cryptocoryne indonesii - Aquarium planten

Latijnse naam: Cryptocoryne indonesii Familie: Araceae Herkomst: Sri Lanka

Aquarium plant Cryptocoryne indonesii omschrijving:

Het is een moerasplant maar onderwater houd hij het goed vol. De plant heeft niet veel licht nodig. Past zich goed aan bij verschillende waterwaardes, toch zacht zuur water heeft zijn voorkeur. De bodem moet luchtig zijn, gevuld met ijzerhoudende klei.

Het is aan te raden het plantje uit plastiek mandje en steenwol eerst te verwijderen. Na het verwijderen van het potje met wol spoel je de wortels af met aquariumwater. Het aquariumwater wat gebruikt word voor het afspoelen van de wortels gooi je daarna weg. Hiermee voorkom je dat eventuele resten steenwol, slakkeneitjes en andere ongewenste stoffen mee de bak in gaan.

Knip een klein stukje van de wortel uiteinde af zodat de wortels na het beplanten verder kunnen groeien. De Cryptocoryne indonesii aquariumplant moet gepoot worden in bodemsubstraat. De wortels moeten allemaal goed in de aquariumbodem worden begraven. De bladeren mogen daarbij niet onder de bodem of grind terecht komen, knip eventueel het blad wat onder de bodem terechtkomt af anders gaan deze rotten. Het beste kan je de plant tijdens het beplanten lichtjes omhoog trekken zodat de wortels netjes in de bodem omlaag staan.

De positie in het aquarium is slechts indicatief, want de grens tussen 2 posities is klein. Afhankelijk van de maat van het aquarium kan een voorgrondplant ook worden gebruikt als middenplant of zelfs als achtergrondplant.

De plant zal zich vermeerderen door middel van uitlopers aan de wortelstok.

Latijnse naam Cryptocoryne indonesii

Familie Araceae

Herkomst Sri Lanka

Plaats Midden

Waterplant Nee

Bladkleur Groen,Bruin

Soort Roset

Moeilijkheid Gemiddeld

Groeisnelheid Gemiddeld

Belichting Matig

Solitair Nee

Breedte min 5cm

Breedte max 10cm

Hoogte min 5cm

Hoogte max 15cm

Temperatuur min 22ºC

Temperatuur max 28ºC


  • pH min: 6.5
  • pH max: 7.5
  • GH min: -
  • GH max: -
  • KH min: -
  • KH max: -


Steun ons op social media