Alternanthera cardinalis / Amaranthaceae

Alternanthera cardinalis - Aquarium planten

Latijnse naam: Alternanthera cardinalis Familie: Amaranthaceae Herkomst: Midden amerika

Aquarium plant Alternanthera cardinalis omschrijving:

Vooral door de rode kleur is de Alternanthera cardinalis een prachtige contrastplant. Het is een stengelplant waarbij de bladeren kruislings aan de stengel hangen. De bladeren kleuren bovenaan groen en onderaan donkerrood. Het rood zal door sterke belichting intenser van kleur zijn. Het is belangrijk om de Alternanthera cardinalis van zijn voedselbehoefte te voorzien. Een voedselbodem en extra voeding toedienen zijn noodzakelijk om de plant mooi sterk en op kleur te houden. Injecteer bij deze plant soms voedingstoffen bij de wortels en maak gebruik van ijzerhoudende kleikorrels. Bodemvoeding is nodig omdat deze aquariumplant de meeste voeding met zijn wortels uit de bodem haalt.

Bij veel planten is het zo dat ze bovenwater gekweekt worden in bijvoorbeeld emers. Bovenwater neemt een plant een hele andere vorm aan als onderwater. Vooral bij stengelplanten valt dit aardig op. Je ziet het voornamelijk aan de bladeren die erg verschillen in de twee vormen. Denk daar bij aan kleur, vorm, kleine haartjes op bladeren.

Alternanthera cardinalis vermeerdering word gedaan door te toppen. Stop de toppen van de plant terug in de bodem. De getopte stegels zullen opnieuw uitlopen en er ontstaat een nieuw plantje.

Latijnse naam Alternanthera cardinalis

Familie Amaranthaceae

Herkomst Midden amerika

Plaats Midden

Waterplant Nee

Bladkleur Rood

Soort Stengel

Moeilijkheid Gemiddeld

Groeisnelheid Gemiddeld

Belichting Hoog

Solitair Nee

Hoogte min 15cm

Hoogte max 25cm

Temperatuur min 22ºC

Temperatuur max 27ºC


  • pH min: 6
  • pH max: 7
  • GH min: -
  • GH max: -
  • KH min: -
  • KH max: -


Steun ons op social media