visaquarium.nl - Alles voor de vis aquarium liefhebbers

Thrive Water Lab watertest apparaat

Thrive Water Lab watertest apparaat

Thrive Water Lab is een apparaat die 20 verschillende watertesten kan uitvoeren. Het testapparaat komt voorlopig bij Amerikaanse aquariumspeciaalzaken te staan. De testen zijn voor zoet- en zoutwater.

Thrive Aquatics heeft een volautomatische watertester ontwikkeld. In de nazomer zal het apparaat in de Amerikaanse aquariumwinkels staan. De Thrive Water Lab komt uitsluitend bij aquariumzaken te staan.

De watertester heeft als doel ervoor te zorgen dat mensen zonder geknoei zelf hun aquariumwater kunnen testen bij het bezoeken van de aquariumwinkel. De watertester kan 20 verschillende testen uitvoeren voor zoet- en zoutwater.

Na het watertesten print de Thrive Water Lab de resultaten uit en geeft daarbij indien nodig advies om waterkwaliteit te verbeteren. De resultaten worden opgeslagen in een database. Met een eigen account aangemaakt op de Thrive Aquastic website kunnen alle voorgaande tests bekeken en vergeleken worden. Amerikaanse ondernemers hebben aangegeven dat ze graag het Thrive Water Lab apparaat in hun winkel willen hebben.

Als de volautomatische watertester een succes wordt dan bestaat de kans dat de tester ook in Europese aquariumzaken terecht komen.

Waterwaardes zijn belangrijk voor het biologisch op te bouwen evenwicht. De juiste waterwaardes zijn nodig om een gezond aquarium te krijgen en te houden. Voorlopig moeten aquarianen de kwaliteit van aquariumwater nog zelf blijven controleren. Waterwaarden worden getest met teststrips voor de snelle bepaling en druppel test voor de nauwkeurige metingen.

Zaterdag 13 April 2013 om 16:08


Steun ons op social media