visaquarium.nl - Alles voor de vis aquarium liefhebbers

Planten in potjes en bosjes

Planten in potjes en bosjes

Vanuit de plantenkwekerijen komen veel planten in de aquariumwinkels terecht. Bij de plantenkwekerijen worden de planten vaak bovenwater gekweekt.

De wortels van de plant zitten in een voedingrijke oplossing. Bij aanschaf van de plant in de aquariumwinkel is deze voedingsoplossing niet helemaal uit de grijsgroene steenwol of substraat opgelost. In de steenwol of substraat zit veel nitraat en fosfaat. Haal het daarom altijd met lauwwater voorzichtig van de wortels af.

Door het in water te houden haal je het er makkelijker vanaf en spoel je de niet gewenste stoffen er meteen af. Dit moet altijd alvorens je de plant in het aquarium zet doen. Plaats nooit de plant met pot en al in je aquarium ook al is dat veel makkelijker dan het er eerst af zien te peuteren!

Probeer alles er netjes vanaf te halen zodat geen resten meer achterblijven. Laat zoveel mogelijk de wortels heel, knip een heel klein puntje van de uiteindens van de wortels af voordat je ze gaat planten. Zo zorg je ervoor dat de wortels iets sneller groeien.

Aquariumplanten worden ook in bosjes verkocht. De bosjes worden vaak bij elkaar gehouden doormiddel van een loodje. Maak dan eerst het loodje los van het plantenbosje voordat je ze stuk voor stuk gaat planten. Loodjes zijn giftig in aquaria.


Steun ons op social media