visaquarium.nl - Alles voor de vis aquarium liefhebbers

Mosballen voor garnalen

Mosballen voor garnalen

Mosballen worden veel gebruikt bij garnalen. Mosballen zijn decoratief en garnalen grazen daar graag in.

Een mosbal bestaat niet uit mos. De Nederlandse benaming voor deze plant is eigenlijk niet correct. Een mosbal is een bal van alg. De algensoort heeft zich rond om een voorwerp heen laten groeien. Door regelmatig de bol rond te draaien blijft deze in goede staat.

Het is een makkelijke aquariumplant met weinig eisen. Het is een decoratieve plant waar leuke dingen mee gedaan kunnen worden. Je kan een mosbal gebruiken om een tapijt te vormen op de bodem of aan een stuk hout. Wanneer je de mosbal open knipt en dan voorzichtig uit elkaar trekt dan kan je daar een oppervlak mee bedekken. Bevestig het met een paar krammen om het op zijn plaats te houden. Om het aan een stuk hout vast te maken kan je het beste visdraad gebruiken.

Het grootste voordeel van de mosbal algensoort is dat het langzaam groeiend is, waardoor het mooi blijft en weinig onderhoud nodig heeft. Aan het hout bevestigd lijkt het op een natuurlijk algengroei en op de bodem verkrijg je een mooi bedekt stukje mostapijt waar de garnaaltjes makkelijk hun voedsel in kunnen vinden.


Steun ons op social media