visaquarium.nl - Alles voor de vis aquarium liefhebbers

Het houden van meervallen

Het houden van meervallen

De algemene inrichting van een tropisch aquarium voor meervallen is vrij eenvoudig, ze stellen niet al te veel eisen.

Een zachte bodem is voor meervallen belangrijk, het zijn bodembewoners. Je kunt het beste zand of fijn grind gebruiken zodat ze niet beschadigen en vooral de lange baarddraden heel blijven. De lange baarddraden zijn soort snorharen, hiermee tasten ze de bodem af opzoek naar voedsel.

Meervallen kunnen veel grondelen in de bodem waardoor het water kan vertroebelen, zorg voor een sterk filter. Over het algemeen worden meervallen het meest actief bij schemering, om ze overdag actief te zien moet je zorgen voor veel beplanting en drijfplantjes.

Sommige meervallen zijn vrij schuw en maken veel gebruik van de schuilplekken en beschutte gebieden in de vorm van planten, kienhout en rotsen. De meeste meervallen kunnen bij elkaar gehouden worden. Sommige worden een beetje vervelend als ze te weinig ruimte hebben en op elkaars lip zitten. Andere meervallen zijn heel vriendelijk en moeten zelfs in groepen gehouden worden.

Meervallen worden vaak als afvaleter of algeneter aangezien en verhongeren vaak hierdoor. Net als alle andere vissoorten moeten meervallen worden gevoerd.


Steun ons op social media