visaquarium.nl - Alles voor de vis aquarium liefhebbers

Aquariumvissen en weerstand antibiotica

Aquariumvissen en weerstand antibiotica

Aquariumvissen ontwikkelen steeds meer weerstand tegen antibiotica.

Doordat aquariumvissen immuun worden voor antibiotica, gaan aquariaan eigennaren ook steeds meer blootgesteld worden aan ziektes. Ze schatten in dat het gevaar voor mensen nog wel meevalt.

De onderzoekers van Oregon State University in Verenigde Staten testen de opbouwende ontwikkeling tegen antibiotica op 32 verschillende aquarium vissoorten. De aquariumvissen die waren binnengekomen bij een impoteur vanuit Colombia, Florida en Singapore werden voor dit onderzoek gebruikt. Bij het onderzoek op antibiotica weerstand zaten ook vrij populaire aquarium vissoorten, die de meeste aquarianen wel kennen, zoals de Paracheirodon innesi (Neon Tetra), Colisa lalia (Dwerggoerami) en de Mikrogeophagus ramirezi (Antennebaarsje).

Antibiotica word veel gebruikt bij kweek, het opfokken, transport, quarantaine bij ex- en importeurs en bij winkeliers van siervissen. De siervissenteelt heeft wereldwijd naar schatting 15 miljard dollar omzet per jaar zichzelf voor waarschijnlijk een groot probleem bezorgd, door jarenlang veel te gemakkelijk om te gaan met antibiotica.

Ons advies: Draag handschoenen en was je handen altijd goed met zeep nadat je in aanraking bent gekomen van viswater.


Steun ons op social media