visaquarium.nl - Alles voor de vis aquarium liefhebbers

Amazone kikkerbeet drijfplant

Amazone kikkerbeet drijfplant

Limnobium laevigatum is een sterke drijfplant, groot met lange wortels. Labyrintvissen maken graag gebruik van de bladeren, maar ook jonge broed kunnen zich goed te schuilen.

Amazone kikkerbeet drijfplant (frogbit)- Limnobium laevigatum. Eén van de grotere drijfplanten met dikke wasachtige bladeren die veel wegheeft van een vetplant blad. De bladeren zijn hartvormig en midden groen van kleur. De bladeren zijn van binnen sponsachtig met veel lucht, wat zorgt voor een goed drijfvermogen. Een stevige drijfplant dus, met lange wortels. In een hoog aquarium kunnen ze sierlijk de bovenste waterlaag bedekken. De lange wortels zijn decoratief, de ongewenst te lang wortels kunnen zonder schade worden ingekort.

De plant vermeerderd zich iets minder snel dan de wat kleinere drijfplantjes. De vermeerdering vind plaats door een stengel die aan de zijkant uitgroeit met daar aankomend een klein nieuw drijfplantje. Eén drijfplant kan op die manier een reeks van nieuwe planten vormen. Met sterk licht worden het grote exemplaren, bij normaal licht blijven ze klein. Het oppervlak kan dichtgroeien, haal regelmatig wat drijvers eruit om wat open plekken te behouden.

Snelgroeiende planten maar vooral ook drijfplanten helpen om de hoeveelheid nitraat te verminderen. Drijfplanten nemen enorm veel voedingsstoffen als nitraten en fosfaten op. Ze zorgen dat de waterkwaliteit goed en niet te voedingsrijk blijft.

De Amazone kikkerbeet drijfplant biedt een mooie schuilplek voor het jonge broed. Labyrintvissen maken graag gebruik van de bladeren om eronder te schuilen.


Steun ons op social media