visaquarium.nl - Alles voor de vis aquarium liefhebbers

Algen op raam

Algen op raam

Op de ruit zal ongetwijfeld algen gaan komen. Deze algsoort is voedsel voor de vissen en slakken.

Algen op raam zijn echter ongewenst, het belemmerd het aanzicht en geeft een vieze groene laag op de ruit. Je kan er weinig aan doen, raamalgen hoort er gewoon bij!

Wanneer je de groene algen te lang aan de ruit laat hechten dan krijg je ze er moeilijk vanaf. Zorg daarom dat je ze niet te lang aan de ruit laat vasthechten. Als je er vroeg genoeg bij bent dan haal je de dunne laag algen er zo weer vanaf.

Je kan die alg eraf krijgen door een algenmagneet of algenkrabber. De algenmagneet is heel handig om de algen te verwijderen, wees altijd wel voorzichtig met zulk gereedschap. Als er een steentje tussen zit kan je de ruit beschadigen. Een kras op je raam zit er zo, je krijgt ze er niet makkelijk meer uit. Als er een kras zit zou je het beschadigde deel van de ruit lichtjes kunnen polijsten, maar beter is voorkomen! Door regelmatig de algaanslag van de ruit te verwijderen blijft de doorkijk mooi glashelder.


Reacties

Om de website te verbeteren, staat op iedere pagina de reactie plugin. Hiermee kan je vragen stellen, of opmerkingen plaatsen over het onderwerp van de pagina. Maak er gebruik van, want daar is het voor bedoeld.

Vis aquarium - www.visaquarium.nl

Waarom verder zoeken?
Wij helpen je graag. Stel hierboven je vraag, dan geven wij je direct de informatie die zoekt.
Makkelijker kunnen we het niet maken!

Vind ik leuk - Beantwoorden - 31 Mei 2016 19:56Aanbevolen pagina's

Steun ons op social media