visaquarium.nl - Alles voor de vis aquarium liefhebbers

Reuzen piranha gevangen in meer

Reuzen piranha gevangen in meer

De russische visser: Stanislav Tsjoekoenov heeft een reusachtige piranha van 2,4 kilogram gevangen!

De sportvisser sloeg de reuzen piranha aan de haak bij het Solenoje meer in de Russische regio Koeban. De enorme piranha was waarschijnlijk afkomstig van een plaatselijke verzamelaar, want normaal wegen piranha's maximaal één kilogram.

De vanger bracht de piranha naar lokale wetenschappers voor een onderzoek. Volgens de zeebioloog Joeri Rekov leefde de gevangen piranha twee tot drie jaar in een aquarium voordat hij werd vrijgelaten in het openbare meer.

Wanneer er nog meer piranha's in het meer gevonden worden zal het meer worden gesloten. Het meer wordt namelijk druk bezocht door lokale baders.

Exotische huisdieren zijn populair in de afgelegen Russische provincies, vooral dieren die gevaarlijk geacht worden.

Planten in potjes en bosjes

Planten in potjes en bosjes

Vanuit de plantenkwekerijen komen veel planten in de aquariumwinkels terecht. Bij de plantenkwekerijen worden de planten vaak bovenwater gekweekt.

De wortels van de plant zitten in een voedingrijke oplossing. Bij aanschaf van de plant in de aquariumwinkel is deze voedingsoplossing niet helemaal uit de grijsgroene steenwol of substraat opgelost. In de steenwol of substraat zit veel nitraat en fosfaat. Haal het daarom altijd met lauwwater voorzichtig van de wortels af.

Door het in water te houden haal je het er makkelijker vanaf en spoel je de niet gewenste stoffen er meteen af. Dit moet altijd alvorens je de plant in het aquarium zet doen. Plaats nooit de plant met pot en al in je aquarium ook al is dat veel makkelijker dan het er eerst af zien te peuteren!

Probeer alles er netjes vanaf te halen zodat geen resten meer achterblijven. Laat zoveel mogelijk de wortels heel, knip een heel klein puntje van de uiteindens van de wortels af voordat je ze gaat planten. Zo zorg je ervoor dat de wortels iets sneller groeien.

Aquariumplanten worden ook in bosjes verkocht. De bosjes worden vaak bij elkaar gehouden doormiddel van een loodje. Maak dan eerst het loodje los van het plantenbosje voordat je ze stuk voor stuk gaat planten. Loodjes zijn giftig in aquaria.

Het houden van meervallen

Het houden van meervallen

De algemene inrichting van een tropisch aquarium voor meervallen is vrij eenvoudig, ze stellen niet al te veel eisen.

Een zachte bodem is voor meervallen belangrijk, het zijn bodembewoners. Je kunt het beste zand of fijn grind gebruiken zodat ze niet beschadigen en vooral de lange baarddraden heel blijven. De lange baarddraden zijn soort snorharen, hiermee tasten ze de bodem af opzoek naar voedsel.

Meervallen kunnen veel grondelen in de bodem waardoor het water kan vertroebelen, zorg voor een sterk filter. Over het algemeen worden meervallen het meest actief bij schemering, om ze overdag actief te zien moet je zorgen voor veel beplanting en drijfplantjes.

Sommige meervallen zijn vrij schuw en maken veel gebruik van de schuilplekken en beschutte gebieden in de vorm van planten, kienhout en rotsen. De meeste meervallen kunnen bij elkaar gehouden worden. Sommige worden een beetje vervelend als ze te weinig ruimte hebben en op elkaars lip zitten. Andere meervallen zijn heel vriendelijk en moeten zelfs in groepen gehouden worden.

Meervallen worden vaak als afvaleter of algeneter aangezien en verhongeren vaak hierdoor. Net als alle andere vissoorten moeten meervallen worden gevoerd.

Kienhout kan het water verkleuren

Kienhout kan het water verkleuren

Een mooi stuk kienhout als decoratie moet goed voorbehandeld worden. Het hout kan het aquariumwater verkleuren en vertroebelen.

Leg het kienhout in een grote pan met water en breng het aan de kook. Draai het gas lager als het water kookt en laat het hout een paar uur zachtjes pruttelen. De ergste kleurstoffen worden zo uit het hout getrokken. Het water ziet er donker van kleur uit. Giet het water af en vul de pan opnieuw met schoon water.

Bij de tweede keer doe je er een paar eetlepels jodiumvrij zout bij. Laat het geheel weer pruttelen. Wanneer het water donker van kleur is en nog troebel afgeeft kan je het nogmaals herhalen.

Pas wanneer het water weinig verkleurt kan je het kienhout uit de pan halen. Laat het kienhout hierna een aantal dagen in koudwater staan voordat je het hout in het aquarium plaatst.

EasyCarbo vloeibare koolstofvoeding

EasyCarbo vloeibare koolstofvoeding

EasyCarbo is een koolstofvoeding in vloeibare vorm.

Dit product zorgt voor CO2 in het je aquarium! Een uitstekend middel voor aquariumplanten. Het bevordert de plantengroei en verhoogt de concurentie van de planten tegenover algen.

Het verminderd de groei van allerlei ongewenste algsoorten al bij een lage dozering.

Dagelijks 1ml op 50 liter aquariumwater is voldoende voor een goed resultaat. Door de lage dozering gaat zo'n fles erg lang mee.

Dus heb je last van algen en wil je mooie planten
Gebruik dan EasyCarbo van EasyLife

Cocaïnesmokkel met tropische vissen

Cocaïnesmokkel met tropische vissen

Bij de eerder in beslag genomen partij van 50 dozen met tropische vissen, vorig jaar oktober werd er 97 Liter vloeibare cocaïne op Schiphol onderschept bij een vrachtzending tropische vissen.

De Marechaussee had daarbij de hulp ingeroepen van een dierenspeciaalzaak in Haarlem, om naast het veiligstellen van de cocaïne het leven van de vissen te kunnen redden. De lading tropische vissen met de cocaïne was afkomstig uit Colombia.

Dit jaar is er een onderzoek gestart, in het onderzoek zijn drie verdachten met Nederlanderse nationaliteit aangehouden. Een 47-jarige vrouw in Capelle aan den IJssel, een 47-jarige man in Bulgarije en een 54-jarige man.

Alle drie worden verdacht betrokken te zijn bij het binnen smokkelen van de cocaïne. De cocaïne werd gesmokkeld met als deklading tropische vissen, waarbij de vloeibare cocaïne werd gehecht aan zakken waarin de tropische vissen zaten. De drugs vertegenwoordigen een straatwaarde van zo'n negen miljoen euro.

Vrijdag 15 Juli 2011 om 14:07

11 februari 2012 Het Openbaar Ministerie heeft voor de rechtbank op Schiphol tot 7 jaar celstraf geëist.

Overnachten in onderwater suite

Overnachten in onderwater suite

Bij Conrad Rangali Island in de Malediven kan je een overnachting maken in een aquarium! De Malediven, bekend door zijn prachtige witte zandstranden omringd door koraalriffen. Daar kan je een droom vakantie houden!

Je kan daar zelfs een speciale overnachting maken onderwater! Het restaurant wat 5 meter diep in de Indische Oceaan ligt wordt dan omgebouwd in een tweepersoons suite, met privé diner en ontbijt op bed.

De rest van het resort, dat gewoon boven water ligt is ook niet echt armoedig. 50 luxe watervilla's, 79 strandvilla's en 21 Spa-water villa's met ieder hun eigen privé behandelkamer.

De woonkamers liggen rondom binnentuinen met fonteinen en enorme open badkamers die echt het tropische gevoel geven. Door een slimme aanleg van het resort heb je ook nog eens totale privacy.

Conrad resort is één van de allermooiste, modernste resorts van de Malediven.
Het resort bestaat uit het hoofdeiland Rangali en een paar kleine buureilandjes. Er zijn 7 restaurants op dit resort en bijzonder spectaculair is het onderwater restaurant Ithaa.

Ben je op zoek naar een hele bijzondere vakantie?
Wil je een nacht doorbrengen in de onderwater bruidssuite?

Dan is Conrad Rangalis Island mischien wel iets voor jouw!

Stortbak met ingebouwd aquarium

Stortbak met ingebouwd aquarium

In het kleinste kamertje van het huis kan nu ook de visliefhebbers hun hobby erop na houden.

Bij de firma ‘Fish n’ Flush’ kan je nu de fraaie stortbak bestellen. De stortbak wordt geleverd met wat plastiek plantjes. De bak is van acryl en is volgens de fabrikant minstens zo duurzaam als een porselein exemplaar.

Het is een speciale stortbak waar omheen een aquarium zit bevestigd. Het waterreservoir is gescheiden van de vissenkom waardoor de vissen niet worden weggespoeld bij het doortrekken van het toilet. Met wat visvoer en een paar visjes breng je letterlijk leven in het toilet of badkamer.

Indien er nieuws ontbreekt, klik dan op toevoegen
Zodat wij het nieuws aan de database kunnen toevoegen.
...


Steun ons op social media