visaquarium.nl - Alles voor de vis aquarium liefhebbers

Oorkwallen worden verhuist

Oorkwallen worden verhuist

Na een aantal maanden proefgezwommen te hebben mogen de kwallen vanuit het probeer aquarium overgeplaatst worden naar hun definitieve aquarium.

Het nieuwe aquarium in EcoMare is nu nog mooier, niet alleen de bezoekers zijn blij met de afgeronde huisvesting maar ook de kwallen voelen zich weer op hun gemak.

Oorkwallen herken je door de vier "oren" in het midden. De "oren" zijn de geslachtsorganen van de kwal. Bij een mannetje zijn deze wit en bij een vrouwtje roze.

Een oorkwal heeft korte tentakels aan de zijkant en vier korte vangarmen bij de mond. De tentakels zijn voor kleine zeedieren giftig. Het gif van de oorkwal kan bij de mens geen last veroorzaken omdat de oorkwal niet door de huid heen kan steken. De oorkwallen leven vaak met grote groepen in de zee. Ook in de Noordzee en Waddenzee komen de oorkwallen voor.

Dinsdag 30 November 2010 om 13:44

Vissengids App van Sportvisserij Nederland

Vissengids App van Sportvisserij Nederland

Met de Vissengids App van Sportvisserij Nederland kun je alle Nederlandse zoetwater- en zeevissen overzichtelijk op je mobiele telefoon of tablet bekijken, doorzoeken en determineren.

Hij is te downloaden via de App Store:
Vissengids App

Kijk hier voor meer informatie:
www.sportvisserijnederland.nl

Woensdag 11 Mei 2011 om 14:37

Waal moet kijk- en luistergeld dokken

Waal moet kijk- en luistergeld dokken

Het Waalse Gewest heeft een man uit Charleroi beboet. Roberto Marcandella moet 200 euro aan kijk- en luistergeld betalen omdat hij een nogal opmerkelijk aquarium heeft.

De handige Harry toverde zijn oude televisie om in een waar paradijs voor zijn vissen. "De inspecteur zag het aquarium staan door het raam en concludeerde daaruit dat ik het toestel niet aangegeven heb. Dus kreeg ik vorige week een aanmaning om te betalen", doet de man zijn verhaal in een krant van De Persgroep. Het Waalse Gewest wil Marcandella niet op zijn woord geloven. De knutselaar is verontwaardigd. Hij zegt dat een mens pas kijk- en luistergeld moet betalen als die met een televisie ook wel degelijk zenders kan ontvangen. "Behalve mijn wondermooie visjes kan ik echt niks bekijken."

Donderdag 31 Maart 2011 om 16:59

Kleinste aquarium ter wereld

Kleinste aquarium ter wereld

MOSKOU - De Russische miniaturist Anatoly Konenko heeft samen met zijn zoon Stanislav het kleinste aquarium ter wereld gemaakt.

Het kleinste aquarium ter wereld is slechts 3 centimeter lang en er past 10 milliliter (2 theelepeltjes) water in.

Het glazen bakje is gemaakt van glasvezel. Drie kleine baby-zebravisjes hebben de eer om erin rond te zwemmen.

Zwangere haai in Huisduinen

Zwangere haai in Huisduinen

Nadat de dierenarts, Peter Klaver via zijn echo-apparaat aantoond dat de toonhaai zwanger is. Is er in het Noordzee-aquarium, Huisduinen flink wat spanning ontstaan.

De vrouwtjeshaai die in het fort kijkduin rondzwemt heeft een forse buik, het lijkt of ze zwanger is. Maar dat zou enorm uniek zijn, want het voortplanten in gevangenschap bij haaien gebeurt bijna nooit. In tegenstelling tot andere haaien draagt de toonhaai bevruchte eieren in de buik en broedt die daar uit.

De dierenarts Peter Klaver maakt na een zwangerschapsecho toch bekend dat ze zwanger is! Klaver verwacht binnen een paar maanden, acht tot tien jonge haaitjes. Als er daarvan twee of drie opgroeien is dat een groot compliment voor het aquarium.

Vrijdag 11 Februari 2011 om 16:36

Grootste vis is mogelijk nog groter

Grootste vis is mogelijk nog groter

Wetenschappers van de Australische universiteit van Queensland hebben een nieuwe methode ontwikkeld om vissen te meten door gebruik te maken van camera's met lasers.

Volgens de onderzoekers is de nieuwe methode een technologische doorbraak. Aan de hand van twee aan een camera aangebrachte lasers met een afstand van 50 cm, die als vaste schaal worden gebruikt, kunnen foto's nu nauwkeuriger geanalyseerd worden.

Hoewel het in het verleden niet evident was om accurate informatie over de omvang van wilde walvishaaien (Rhincodon typus) te krijgen, ging met er van uit dat de dieren tot zo'n 20 meter groot werden. Dankzij de nieuwe meetapparatuur hebben de onderzoekers al exemplaren gevonden die tot 50 cm langer zijn, zo staat te lezen in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Fish Biology.

Naast informatie over de lengte van de walvishaaien, zouden de foto's nog andere informatie kunnen geven over de mysterieuze vissoort. "We hebben momenteel geen enkel idee hoe oud walvishaaien worden, maar mogelijk leven ze tot 100 jaar. Door dezelfde dieren over een bepaalde periode te meten, hopen we uiteindelijk te weten te komen hoe oud een 20 meter lange walvishaai zou kunnen zijn", zegt onderzoeker Christoph Rohner.

Dinsdag 8 Februari 2011 om 12:29

Het transport van de vis naar thuis

Het transport van de vis naar thuis

Zo moet het natuurlijk niet zoals op de foto. Zorg ervoor dat er voldoende water in de zak is voor de vissen. Een deel moet gevuld zijn met lucht.

Vervoer je vissen in het donker (bijv. met krant rond de zak) zodat ze rustig blijven. Als de winkel op enige afstand is van thuis, voorzie je het best een piepschuimen verpakking om de plastic zak op temperatuur te houden. In de betere aquariumzaak zal de zak van extra zuurstof worden voorzien.

Volksgezondheid tegen visbehandeling

Volksgezondheid tegen visbehandeling

De voetbehandeling met de Garra rufa visjes die de huidschilfers afknabbelen zouden ook ziektes verspreiden.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zouden mensen die lijden aan huidziekten gemakkelijk anderen kunnen besmetten, aangezien open wonden zowel het water als de vis, die de dode cellen consumeren, besmetten. In Amerika zijn de pedicures al in 14 staten verboden. Groot Brittannië start een onderzoek naar deze behandeling.

De behandeling wordt tegenwoordig aangeboden in schoonheidssalons over de hele wereld, waaronder Nederland.

Schoonheidsspecialisten geven aan dat er weinig risico op ziektes zijn bij de behandeling omdat er speciale filters en producten worden gebruikt om de bacteriën te doden.

Maandag 6 December 2010 om 10:38

In recente berichten in de media is gebleken dat de “Chin Chin” vis wordt gebruikt als een goedkoper alternatief voor visbehandeling. Dit zijn jongen van de grote groeiende Tilapia cichliden (Oreochromis niloticus), en ze hebben scherpere tanden en groeien veel sneller en groter dan Garra rufa.

Indien er nieuws ontbreekt, klik dan op toevoegen
Zodat wij het nieuws aan de database kunnen toevoegen.
...


Steun ons op social media