visaquarium.nl - Alles voor de vis aquarium liefhebbers

Flatscreenaquarium aan de muur

Flatscreenaquarium aan de muur

De website flatscreenaquarium door Richard Cools is nog maar drie weken online. De webwinkel verkoopt flatscreen aquariums, iedere week worden er al een paar van verkocht.

De aquaria zijn super dun net zoals bij flatscreen tv's. Alleen bij de flatscreen aquarium gaan er vissen in! De flatscreenaquarium kan als een levend schilderij aan de muur van de woonkamer opgehangen worden, een heuse eyecatcher! Dit soort aquaria's zijn bedoeld voor kleine vissen, zoals guppies of neontetra's. Het aquarium heeft weinig onderhoud nodig en is eenvoudig te installeren. De snoeren en pompen zijn weggewerkt, dus je hebt ook geen kast onder het aquarium nodig.

Het leuke bij deze flatscreenaquariums zijn dat ze helemaal aangepast kunnen worden aan de stijl van je huiskamer of bedrijf. Bedrijven kunnen er bijvoorbeeld reclame mee maken door hun logo aan de achterwand van de bak plakken.

Octopus Paul is dood

Octopus Paul is dood

De Sea Life Center in het Duitse Oberhousen is diep in rouw. De octopus Paul is vanacht gestorven in zijn aquarium.

De octopus werd wereldberoemd tijdens het WK voetbal in zuid-Afrika omdat hij alle wedstrijden van de Duitse nationale ploeg juist had voorspeld en de uitslag van de finale Nederland-Spanje had hij juist.

Zijn dood is geen verrassing, een octopus wordt gemiddeld drie jaar oud. Het Oberhausen Sea Life Centre denkt na over een gedenkteken.

Dinsdag 26 Oktober 2010 om 10:32

Gratis kaartje horrorfilm Piranha

Gratis kaartje horrorfilm Piranha

Bezoekers die het aandurven kunnen komende weekeinde vrijkaartjes bemachtigen.

Het Bioscoop Luxor in Hoogeveen heeft een huispiranha in de foyer staan. Wie een vrijkaartje wil mag in het aquarium van Gerrit grabbelen voor de film. Dit heeft theatermanager Albert Jan Vos gemeld. De piranha is 20 centimeter lang en heeft "donderscherpe tanden", zegt Vos.

De stunt is voor de première van de horrorfilm Piranha bedacht, waarin een school prehistorische bijtertjes het heeft gemunt op de badgasten van een slaperig Amerikaans kustplaatsje. De bioscoop heeft het liefst meerdere exemplaren in de bak, maar dan vreten ze elkaar op! Vanaf donderdag kunnen de avonturen ook worden gevolgd per webcam op de site van het theater.

Dinsdag 31 Augustus 2010 om 17:17

Uniek labyrinth aquarium

Uniek labyrinth aquarium

Een bijzonder aquarium om je huiskamer mee op te vrolijken, weg met die saaie vissenkom. Maak plaats voor dit unieke Labyrinth aquarium!

Het Labyrinth bestaat uit 6 bollen die met elkaar zijn verbonden. In zijn geheel is het Labyrinth 1.73m hoog en 1.29m breedt en heeft een lengte van 1.06m. De vissen kunnen van de ene bol naar de andere zwemmen. Door zijn unieke vormgeving ziet het Labyrinth aquarium er niet alleen fraai uit maar geeft je vissen ook veel vrijheid.

Het aquarium wordt geleverd met 3 lampjes, filters, luchtpompen en reinigingsapparatuur. Hierbij zitten ook zijde plantjes voor iedere bol één, wat zorgt voor een tropische uitstraling. De drie lichten zijn donut gevormd en zijn geplaatst onder de zwarte centrale kappen (op de bovenste 3 bollen).

Laat je vissen genieten, hij mag dan misschien wel prijzig zijn maar dat ben je snel weer vergeten zodra je hem krijgt thuisbezorgt en hem een mooi plaatsje in je woonkamer hebt gegeven.

Speciale kenmerken:

  • Bijzonder exclusief aquarium
  • 6 bollen verbonden met elkaar
  • Plantjes, 3 lampjes, filters, luchtpompen en reinigingsapparatuur
  • Afmeting: 1.73 x 1.29 x 1.06
  • Geschikt voor zoetwater vissen

Dit aquarium is helemaal niet geschikt.
Het ziet er uniek uit, maar daar is alles mee gezegd. Denk aan het onderhouden van het aquarium. Het is niet praktisch, in ieder aquarium krijg je aanslag van algen op de ruiten. Wat je bij dit uniek aquarium niet gemakkelijk kan verwijderen, zeker niet in de tunnels. De vissen worden niet blij in een ronde kom, in Duitsland is het zelfs verboden!

Wat wij je met dit artikel willen vertellen is:
De verleiding is groot om een uniek aquarium aan te schaffen. Maar bedenk eerst de voor- en vooral nadelen, voordat je een aquarium koopt.

Dubai: lek in mega aquarium gedicht

Dubai: lek in mega aquarium gedicht

Het grote lek dat in het mega aquarium in een winkelcentrum in Dubai was ontstaan, is inmiddels weer gedicht. Het gat verscheen afgelopen week plotseling in het aquarium, dat gevuld is met ongeveer tien miljoen liter water.

Naast die enorme massa water, zwemmen er ook ongeveer 30.000 verschillende dieren in het water, waaronder een paar flinke haaien. Normaal gesproken worden deze dieren en het water van het publiek gescheiden door wanden van 75 centimeter dik, maar door een nog onbekende oorzaak, ontstond er een barst in het glas.

Deze barst verscheen op een nogal ongelukkig plek, namelijk in de onderwatertunnel waar mensen letterlijk omringd worden door de vissen en andere dieren. Hierdoor werd de barst echter wel snel opgemerkt en kon vlot daarna actie worden ondernomen. De tunnel werd tijdelijk gesloten en het gat werd gedicht. Inmiddels kunnen bezoekers gewoon weer hun ronde lopen en de dieren bekijken.

Overigens is dit niet de eerste keer dat het aquarium in het nieuws is. Sinds de opening eind 2008 zijn er al veertig haaien gedood tijdens gevechten. Het aquarium is dan ook meer dan eens veranderd in een bloedbad.

Ook met Dubai zelf gaat het de laatste tijd niet zo goed. De kleine oliestaat, die nog geen jaar geleden nog bekend was vanwege haar onbegrensde mogelijkheden, is inmiddels failliet verklaard en een van de meest indrukwekkende plaatsen van het staatje, het observatiedek van de Burj Khalifa, blijkt onbereikbaar te zijn omdat de lift blijft steken.

Donderdag 25 Februari 2010 om 16:27

Voetbehandeling met Garra Rufa visjes

Voetbehandeling met Garra Rufa visjes

Een nieuwe methode om uw voeten te verwennen, door Turkse (Kangal) Garra Rufa visjes de huid volledig te laten peelen en masseren. Een speciale belevenis en dit alles op geheel natuurlijke wijze.

Honderden Garra rufa visjes, ook wel knabbelvis, doktervis, pedivis of Kangalvis genaamd, knabbelen rustig aan de opperhuid van de voeten en laten de onderhuid met rust.

De visjes hebben geen tanden en leven in warmwaterbronnen. De originele Garra Rufa vis leeft 4 tot 5 jaar. Daar de Garra Rufa vissen in deze bronnen opgroeien hebben de vissen een geneeskrachtig natuurlijk enzym genaamd: Ditranol, dat ze afscheiden tijdens het knabbel proces. Zo wordt de dode huidcellen en huidschilfers verwijderd en scheiden een enzym af wat vitaliserende uitwerking heeft op onderliggende huid. De voeten voelt zacht en vitaal aan. Oorspronkelijk komen de Garra Rufa visjes uit Turkije, waar deze methode al eeuwenlang in de kuuroorden wordt gebruikt. In Nederland zijn er nu ook een aantal schoonheidssalon die deze voetbehandeling toepassen.

Vissen kunnen ook zeeziek worden

Vissen kunnen ook zeeziek worden

De Duitse wetenschapper is tijdens een studie naar het effect van gewichtloosheid in water erachter gekomen dat vissen ook zeeziek kunnen worden!

Dokter Reinhold Hilbig heeft een vliegtuig met aan boord een aquarium waarin 49 visjes zaten een scherpe duik laten maken tijdens de vlucht. Hiermee probeerd hij de gewichtloosheid van astronauten in de ruimte te simuleren.

Volgens de wetenschapper begonnen bij de scherpe duik acht proefvissen gek rondjes te draaien en kregen ze rond hun kieuwen een groene kleur. De proefvisjes zagen eruit alsof ze ieder moment konden gaan overgeven. Ze verloren hun gevoel voor balans en gedroegen zich als mensen die zeeziek zijn, kompleet gedesoriënteerd en volledig in de war!

Doordat ze de beweging van het water niet meer konden waarnemen werden de vissen zeeziek, verklaarde Hilbig die na de vlucht ook de hersenen van de zieke visjes aan het onderzoek onderwierp.

Kwallen aquarium

Kwallen aquarium

Er is een nieuwe trend ontstaan. In Japan komen ze met een klein kwallen aquarium op de markt.

Opzich ziet het er erg leuk uit, kwallen die vrolijk op je bureau rond zwemmen in een mini aquarium. De kwallen bakjes worden nu al verkocht in allerlei verschillende vormen en kleuren. Ze zijn niet duur en zijn zelfs onderhoudsvrij. Het gaat hier om nep kwallen.

Echte kwallen zijn vrijwel onmogelijk in een aquarium te houden. Kwallen worden niet ouder dan een half jaar en wanneer er een luchtbel onder de hoed van een kwal raakt zal deze door het geleiachtige lichaam doorboren waardoor de kwal het loodje legt. Kwallen zijn ook ongelofelijk dom. Als ze in een hoekje zwemmen dan hebben ze niet eens het benul om om te draaien wat dood tot gevolg kan betekenen. Maar met dit kwallen aquarium kan iedereen eenvoudig kwallen houden. Door lichte stroming en lichtinval lijken de drie meegeleverde kwallen net echt! De kwallen hebben geen verzorging en eten nodig.

Indien er nieuws ontbreekt, klik dan op toevoegen
Zodat wij het nieuws aan de database kunnen toevoegen.
...


Steun ons op social media