De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Zwangere gup bevallen zonder zwarte vlek

5 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Sibrecht h

Berichten:
41

Geregistreerd:

Kan een guppy ook bevallen zonder dat de zwarte vlek rood geworden is?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Daar weet ik geen antwoord op, maar volgens mij kan dat niet. Het lijkt mij dat je altijd eerst de drachtvlek moet zien.

Wat misschien leuk is om te weten:

De jongen groeien in het moederlichaam. Als een zwangere gup op het punt staat om te bevallen, dan zou je de jonge guppy's in haar lichaam moeten kunnen zien zitten.

Het komt voor dat als iemand een vrouwtjes gup in aquarium koopt zonder ook maar één mannetjes erbij. Dat het vrouwtje lang daarna opeens zwanger raakt. Als het vrouwtje namelijk bevrucht is, dan kan de vrouwtjes gup daar later pas van zwanger raken. Een guppy vrouwtje is namelijk in staat om de uiteindelijk bevruchting in haar lichaam uit te stellen tot een gunstig en veilig moment.

#3

Door:
Sibrecht h

Berichten:
41

Geregistreerd:

Bedankt dan zal ik in de gaten houden of ik wat zie bewegen!

Ik heb trouwens nog even een vraagje:

Ik had laatst (drie dagen geleden ongeveer) één baby gupje erbij.

Ik denk dat ik weet van welk vrouwtje het was maar die was nog steeds dik en had nog steeds een dracht vlek. Nu heeft ze weer een rode vlek kan dat?

Dean my voor al je uitgebreide antwoorden je helpt me er erg mee!

Groetjes Nickey

#4

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Dat sluit precies aan op wat ik daarvoor vertelde, maar was vergeten erbij te vertellen dat dit meerdere keren kan gebeuren.

Het klopt inderdaad, een guppy vrouwtje kan op een later moment zwanger raken en kan ook meerdere keren bevallen van maar één bevruchting. Dit omdat zij de unieke eigenschap heeft om het langdurig uit te kunnen stellen.

Ook weer zo'n reden waarom guppy's ook wel miljoenenvisjes worden genoemd. Deze visjes zijn favoriet bij beginnende aquariaan, gewoonweg omdat ze zich zo gemakkelijk voortplanten, niet veel eisend, sterk zijn en er vele mooie varianten van te vinden zijn.

Ik heb al jaren een aquarium, guppy's zijn één van mijn favoriete visjes. Ik vind ze vooral zo leuk, omdat je ze behoorlijk tam kan krijgen.

Je kan ze uit je hand laten eten zonder dat ze bang worden. Sterker, ze vertrouwen je zo enorm dat je de visjes in de handpalm zo uit het water kan tillen.

Als ik met mijn hand in aquarium komt, dan komen ze er meteen op af. Erg leuke visjes zijn het, alleen moet je wel zorgen dat er geen inteelt komt.

Inteelt kan leiden tot mismaaktheid en aandoeningen, ook het afweersysteem kan verzwakken waardoor ze sneller ziek raken.


#5

Door:
Sibrecht h

Berichten:
41

Geregistreerd:

Echt leuk dat een gup zo tam kan worden!
Ik vind het ook hele leuke beestjes op school hadden we guppies maar elke keer toen het vakantie werd moesten ze met iemand mee naar huis.

Ze gingen natuurlijk steeds met mij mee haha. Maar toen het zomervakantie werd moesten ze met iemand mee naar huis en die mocht ze houden. Dus toen had ik guppies.

Ik vond het zo leuk dat ik een groter aquarium wou maar op marktplaats was dat heel duur toen zagen we een goedkoop aquarium maar dat was wel gelijk met allemaal vissen... dat heb ik gedaan en nu heb ik dus allemaal vissen!

Steun ons op social media