De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Witte lip bij vissen

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
De Cock Ilse

Berichten:
2

Geregistreerd:

Hey ik heb hier een serieus probleem heb enkele vissen met witte lip heb al veel sterftes gehad ben naar dierenwinkel geweest daar vertelde ze me om omnupur te gebruiken mijn vraag is nu ik heb enkele L nummers van veel waarden kan ik die overplaatsen naar andere bak of zouden die ook besmet zijn grt Ilse


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Dit kan door een bacterie infectie zijn. Het kan misschien overdragend zijn op andere vissen, maar hoeft niet perse.

Je kan de L-nummers overzetten, maar heeft ook zijn behandeling nodig met Omnipur. Ik zou daarom toch gewoon de L-nummers in zijn eigen aquarium bij de andere vissen behandelen.

Apart zetten heeft ook risico's namelijk:

Het geeft ten eerste weer extra stress bij de vissen en stress is slecht voor een vis, daar zijn ze zeer gevoelig voor.

Ten tweede, een apart aquarium of een quarantaine aquarium heb je nooit direct tot de beschikking. Deze moet eerst goed ingedraaid worden met de juiste waterwaardes.

Het indraaien duurt minimaal twee weken voordat de L-nummers daarin overgeplaatst kunnen worden. Dat kost teveel tijd, een snelle behandeling is juist nu belangrijk.

Tevens zijn de waterwaardes nooit hetzelfde als in je huidige aquarium. Bij het overplaatsen van de L-nummers zullen ze een extra klap moeten verwerken. Want het zuurstofgehalte en waterwaardes zullen altijd iets anders zijn dan in hun eigen aquarium tank.

Als één van de L-nummers een slechte weerstand heeft, zwak is door de visziekte die hij bij zich draagt, dan kan je voorstellen dat de verhuizing niet ideaal kan zijn.

Daarom is het altijd goed om eerst te overwegen of het wel echt nodig is. In dit geval zou ik de vissen niet overplaatsen.

#3

Door:
De Cock Ilse

Berichten:
2

Geregistreerd:

Bedankt René voor de uitleg heb ze toch maar laten zitten ze ondertussen geen dode vissen meer gehad hopelijk blijft het zo mvg ilse

Steun ons op social media