De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Welke vissen en hoeveel

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Mirjam

Berichten:
2

Geregistreerd:

Ik heb een bak van 50 cm en wil daar graag wat appelslakken, garnalen en vissen in doen voor mijn zoontje (en stiekem vind mama het ook erg leuk :-) ).

Ik wil graag de witte garnaaltjes en dan of een paar guppen of een paar platy's, zou dat kunnen?

Of hebben jullie misschien nog leuke tips?

(vis moet wit/zilver/blauw/zwart zijn, geen rood/oranje/geel!)


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Guppen kan wel, alleen kan het zijn dat jonge garnalen zullen worden opgepeuzeld. Belangrijk is veel schuilplekken maken van hout, stenen en planten of decoratie.

Het probleem bij guppy's is dat deze vissen zich tamelijk snel voortplanten. Binnen een maand zit heel uw bak vol. Het is daarom belangrijk om een grotere vissoort erbij te houden die de populatie in toom houd.

Guppen zijn klein en passen goed in een kleiner aquarium. Maar er zijn zat vissen die ook klein blijven, alleen worden die minder snel aangeboden in aquariumzaken. Toch, bij een goede winkel vind u ook kleinere vissen.

U wilt geen rood gekleurde visjes, omdat die niet mooi zijn of niet passen in de inrichting van aquarium? Gewoon nieuwsgierig waarom u die keuze maakt.

Het leuke van de vermelde onderstaande visjes is dat deze kleiner zijn dan guppen. Hierdoor zal dit nog beter gaan met garnalen. Tevens zijn deze aquariumvisjes niet zo standaard als guppy's.

Een ander voordeel is dat er veel meer bij elkaar in de bak kunnen. Met een grote groep van één van deze vissoorten oogt het aquarium zeer levendig en maakt het aquarium bijzonder apart in vergelijking met de standaard vissen die overal standaard verkrijgbaar zijn.

- Heterandria formosa (zilver, wit zwart)
- Dario Dario (rood, zilver)
- Danio margaritatus (zwart, rood)
- Boraras maculatus (Wit, roze achtig met zwarte stip)
- Oryzias minutillus (Zilver)
- Pandaka pygmaea (Goud, zilver en zwart)

Op de pagina via de onderstaande link kunt u de meeste kleinste visjes vinden die geschikt zijn in nano aquarium of klein aquarium. Misschien leuk om daar even een kijkje op te nemen.

kleinste vissen

De borras brigittae is helemaal rood, die zult u dan helemaal niet willen, maar deze worden wel vaak aangeboden in aquariumzaken, evenals de Dario Dario en Danio margaritatus. Die zijn gemakkelijk verkrijgbaar. De meeste aquariumzaken zullen ook geen moeite hebben om de vissen voor u te bestellen, gewoon naar vragen.

Bij het kopen van garnalen kunt u het best een flink aantal nemen. Om te zorgen dat de garnalen zullen voortplanten, anders houd u er geen één meer van over.

Kijk goed naar de prijzen, want er word een hoop gerommeld.

De duurste garnalen zijn vaak zo prijzig omdat deze heel traag en moeilijk voortplanten. Dit betekend dat het ook moeilijk is voor u om deze garnalen in aquarium te houden, tenzij u goed weet hoe de waterwaardes optimaal kunt houden en weet hoe te laten voortplanten. Vuurgarnalen zijn makkelijk te houden, ik weet niet of de witte parel garnaal ook daaronder vallen.

#3

Door:
Mirjam

Berichten:
2

Geregistreerd:

Ik houd gewoon niet van die kleuren ;-).

En Platy's dan? Kun je er daar wel een paar van in doen. Ik heb de visjes even opgezocht, maar ik vind ze niet zo leuk. Ik hoef niet een hele groep, dat vind ik te veel, ik wil een paar slakken en een groepje garnalen en een stuk of 3 visjes erbij.
De witte garnalen vallen volgens mij ook onder de vuurtjes.

#4

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Guppy's kunnen wel, daar begon ik mee met openingszin. Ook Platy's gaan goed.

Maar omdat u zei dat de voorkeur niet uitging naar rood, oranje enz ging ik er vanuit dat u iets aparts zocht in plaats van standaard vissen.

Garnalen en guppen en platy's kunnen samen. Alleen dus de babygarnaaltjes misschien niet. Die kunnen wel als prooi worden aangezien. Dus zorg voor veel schuilplekken, omdat bij garnalen goed moet zorgen dat de populatie hoog blijft.

Een Betta splendens vis kan er zelfs bij. Ligt aan het karakter van de vis. Vaak als de vis nog klein is leren ze van jongs af aan om van elkaar af te blijven. Kempvissen zijn er in heel veel kleuren en is een vis met eigen karakter, wat erg leuk is. Dit hebben de meeste andere vissen niet. Alleen mogen er nooit twee kempvis mannetjes samen.

https://www.youtube.com/watch?v=mFvFLBLFW4o

Hier een filmpje waar het ook goed gaat met een volwassen kempvis en garnalen. Alleen bij een volwassen exemplaar moet het altijd wel eerst uitgeprobeerd worden met een paar garnaaltjes.

Steun ons op social media