De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Welke visjes raden jullie aan

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Elis vd

Berichten:
6

Geregistreerd:

Eerder plaatste ik al een bericht dat onze Molly’s 1 voor 1 doodgingen. (waarschijnlijk toch een virus) Nu alweer even geleden en er zijn er nog 2 swimming strong. mannetje en babymolly (vrouwtje). naast de molly’s hebben we nog twee botia’s; een tijger en een panterbotia en een algenetertje. Maar tis zo rustig in de tank. (op aanraden van de aquariumspecialist hebben we de koperzalmpjes weggegeven, die waren erg onrustig en aan het jagen) maar we zijn dus op zoek naar wat kleurrijke visjes die ook met de huidige visjes kunnen en liefst een beetje robuuste want telkens visjes die doodgaan, is ook niet leuk meer.
hebben jullie nog suggesties? (het water is nu telkens goed, alleen het nitraatlevel moeten we op blijven letten. dit doen we met speciaalfilterspul en osmosewater toevoegen om de zoveel tijd.)


#2

Door:
Anja Smorenburg

Berichten:
68

Geregistreerd:

Hoi Ellis.
Als je wat grotere sterke leuke vissen erbij wil hebben zou ik je platys adviseren en dan de grotere maat. Een koraalplaty is b.v. kleiner. Neem de gewone en je hebt leuk leven, leuke kleuren, snel jongen en lieve vissen erbij die anderen niets aandoen! Wil je wat kleinere sterke visjes adviseer ik je de kardinaaltetras (niet je de neontetras laten verkopen.deze zijn niet zo sterk). Deze vissen zijn ook niet duur.

Hoop dat je er wat aan hebt!
Groetjes, Anja.

#3

Door:
Jolanda Wisseborn

Berichten:
59

Geregistreerd:

Misschien om even verder hierop in te haken, zwaarddragers zijn ook leuke vissen en in verschillende varianten.
Dan heb je wel allemaal levendbarenden in je bak ;)
Zou dan ook de waterkwaliteit van je Aqua in de gaten houden en minstens elke week verversen. Elke vis heeft zijn zwakheden en een ziekte steekt soms zomaar de kop op. Ookal Is je bak wat leeg, zorg ervoor dat er ook weer niet teveel vis inkomt.

Steun ons op social media