De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Vis ziekte

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Hendriksen

Berichten:
2

Geregistreerd:

Enkele van onze vissen vermageren en trekken krom
Aan het zwemgedrag is niets te merken.
Toch verdwijnen heel langzaam vissen. (overlijden, maar we vinden meestal niets terug)

Heeft iemand hiermee ervaring


#2

Door:
Len@rd

Berichten:
23

Geregistreerd:

Het krom trekken kan door een paar bekende oorzaken komen.

Een erfelijke afwijking, daar is weinig aan te doen. Zorg dat vissen met kromme rug, misvorming zich niet verder laten voortplanten. Een erfelijke afwijkingen, vergroeiing door inteelt had je al eerder gezien, dus dit is niet het probleem.

Eenzijdig voeren, bij gebrek aan belangrijke voedingstoffen. Je kan het voorkomen door veelzijdig, gevarieerd te voeren. De vissen voeren met veel verschillende soorten droogvoer, diepvriesvoer, levend voer en diverse geblancheerde groenten kan je het kromtrekken, de vis vergroeiing worden voorkomen. Bij eenzijdig voeren zal je vis niet snel vermageren, dus ik ga ervanuit dat dit dan ook niet de oorzaak kan zijn.

Het kan een bacteriële infectie zijn, de waterkwaliteit moet optimaal gehouden worden. Maar of de al aanwezige vissen misvorming, visziekte na het water verbeteren zal verdwijnen moet dan nog blijken.

De bacteriële infectie oorzaak lijkt mij het meest voor de hand liggend. Dit kan het probleem zijn, aangezien de vissen vermageren, dit heb je ook bij zo'n bacteriële infectie.

Met een bacteriële infectie kunnen vissen zich niet lekker voelen, gaat vaak gepaard met stress, hierdoor gaan ze ook slechter eten en beginnen te vermageren.

Bij de vermagering zal de vis zwakker worden en zich terugtrekken, verschuilen achter planten decoratie. Uiteindelijk zal hij wegkwijnen, hij wordt dan vaak over de bodem gesleurd door waterstroming naar een hoek (meestal dichtbij filtersysteem), of kan tussen de planten vastraken, waar de dodevis zal verrotten of wordt opgegeten door bodemvissen, lagere dieren. De dodevis zal je dan niet snel meer terugvinden in je bak.

#3

Door:
Hendriksen

Berichten:
2

Geregistreerd:

Bedankt voor de uitleg.

Als het om de bacteriële ziekte gaat, wat kunnen we daar het beste aan doen?

Wat betreft de vitamine (groente), hoe kunnen we dat het beste doen?

Het afwisselend voeren doen we eigenlijk al.

#4

Door:
Len@rd

Berichten:
23

Geregistreerd:

Esha 2000 is een zeer bekend medicijn en helpt tegen bacterie infecties. Het medicijn kan zeer breed toegepast worden. Dit medicijn zal de belangrijke / goede bacteriën sparen. Esha 2000 is verkrijgbaar bij je aquariumwinkel of dierenwinkel.

Over het voeren. In veel visvoer zit groenten verwerkt, kijk maar op de ingrediënten wat op het voerverpakking staat vermeld. In Nederland is het verplicht om de hoofdingrediënten als eerste, bovenaan te vermelden. Dat maakt het voor ons makkelijk, om te zien welk basis voerproduct erin is verwerkt.

Je kan extra groenten geven, door een stukje komkommer of tomaat te gebruiken. Er zijn heel wat groentes die de vissen lusten. Natuurlijk niet teveel en niet te lang in aquarium houden in verband met waterwaardes. Niet alle vissen zullen er direct van snoepen. Sommige vissen kijken er niet eens naar om, anderen hebben het zelfs nodig, zoals algeneters. Het is dus een beetje experimenteren met groentes.

https://www.visaquarium.nl/weetje/groenvoer-voor-vissen

Guppy's, platty's zwaarddragers, barbelen. Heel wat vissen eten het. Maanvissen doen niet eens de moeite om ervan te happen.

Spirulina is zeer goed voer. Het is niet alleen een uitstekende natuurlijke kleurversterker, maar de Spirulina algen stimuleren ook het immuun– systeem van de vissen om gram–negatieve bacteriën aan te pakken. Juist deze bacteriën zijn vaak de oorzaak van een groot aantal ziekten bij vissen.

Steun ons op social media