De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Vis ligt nog stil

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Mauricio Lumaye Schuld

Berichten:
2

Geregistreerd:

Hallo,

Mijn vis heeft witte stip en ik heb er een middel tegen gehaald, Exit. Nou heb ik er volgens de instructies 3 druppels ingegooid (1 druppel per 5 liter) ja klein aquarium, maar nu ligt mijn vis nog steeds stil en hij eet ook niet meer! Wat moet ik doen? Het is altijd een sterke vis geweest en heb hem al 2 jaar maar waarschijnlijk is hij besmet door mijn nieuwe vis die ik er twee weken geleden bij heb gekocht!

Alvast bedankt!


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Bij een ernstige infectie van wittestip kan je vis in een hoekje of op bodem hangen. Wittestip wordt veroorzaakt door een parasiet. Er ontstaan korrelachtige stippen, op vinnen en vissenlichaam.

Wittestip kan je met Esha EXiT behandelen. Dit doe je dus goed! Wat je alleen nog verder kan doen is zorgen dat je vis rust krijgt. Wittestip kan namelijk ook door stress komen.

- Kijk naar je filter, de waterstroming mag niet te hard zijn, want dit veroorzaakt stress.

- De verlichting dimmen.

- Extra plantjes of decoratie waar hij zich kan verschuilen.

- Een donkere aquariumbodem is aangenamer voor een vis.

- Het aquarium moet op een rustige plaats in de kamer staan, waar niet iedereen voorbij kan lopen. Je kan ook tijdelijk het aquarium wat verduisteren.

Een vis kan best lang zonder voeding. Het is alleen wel beter dat de vis normaal blijft eten. Lukt dit niet, dan moet je eens wat levend voer proberen. Artemia of watervlooitjes, die zwemmen naar de richting van je vis. Levend voer stimuleert de vis ook om te eten, door het dwarrelende zwemgedrag. Artemia is goed voer voor vissen, net wat een zieke vis kan gebruiken om aan te sterken.

#3

Door:
Mauricio Lumaye Schuld

Berichten:
2

Geregistreerd:

Hardstikke bedankt voor je reactie, helaas is hij vannacht al overleden, denk dat ik er toch te laat achter kwam dat het witte stip was. (hij had het al twee dagen en toen merkte ik het pas).

Maar in ieder geval bedankt ook voor de hulpvolle tips, de meeste dingen had ik gelukkig goed (verlichting, pomp, plaats).

-Mauricio

Steun ons op social media