De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Sunburst mollie zwanger

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Zoë Golsteijn

Berichten:
1

Geregistreerd:

Hallo,

ik heb opgemerkt dat mijn mollie zwanger is (erg dik buikje). Hoe weet ik hoelang ze zwanger is en wanneer ze moet gaan bevallen? En wat kan ik het beste doen om de jonkies te laten overleven? Moeder apart zetten tot ze bevalt of juist niet?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

De zwangerschap duurt zo'n 30 dagen. Wanneer ze zal bevallen kan je alleen berekenen als je weet wanneer ze zwanger is geraakt.

Als je haar met een flinke buik ziet, dan kan het vast niet lang meer duren. Misschien een week nog, hooguit twee? Wie weet..

Wanneer je wilt voorkomen dat de ouders een deel van de jonkies opeet, dan moet je haar apart zetten.

Het is wel beter om de natuur zijn gang te laten gaan, want dan blijven alleen de sterke slimste overleven.

Zorg dan wel voor voldoende schuilplekken in je aquarium, zoals wat dichte beplanting of decoratie waar de jonkies zich kunnen verschuilen.

De slimmeriken verschuilen zich daar, de andere dienen als levend voer. Een gezonde hap voor je volwassen vissen.

Je zult ongetwijfeld later nog wel een vis krijgen die zwanger is. Door het langzaam op te bouwen, houdt je op die manier een gezond vissenbestand met de mooiste siervissen.

Ik kan mij wel voorstellen als dit de eerste keer is, dat je graag alle jonge Sunburst Molly vissen wilt houden. Dan moet je een kweekbak gebruiken.

Zet haar daar apart in, dat kan nu. Zorg ervoor dat het water vers blijft. Voer niet teveel, zodat het water optimaal blijft. Doe wat plantjes in de bak, zodat ze zich in de opvangbak op gemak blijft voelen. Verwijder haar meteen na het werpen van haar jonkies.

De jonkies kan je meteen stofvoer of klein verpulverd voer geven. Je moet baby vissen altijd vaker per dag voeren, maar wel matig voeren zodat de waterkwaliteit goed blijft.

Steun ons op social media