De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Stiekem een vis

5 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Amber Braun

Berichten:
9

Geregistreerd:

Hallo allemaal,
ik houd zelf heel veel van vissen maar ik mag er geen van mijn ouders :(
nu wil ik dus stiekem 1 of 2 vissen nemen.
ik kan zelf het voer kopen en de vissen.
ik heb een bak die groot genoeg is voor 2 vissen, maar ik weet niet waar ik deze het beste neer zou kunnen zetten want het is natuurlijk wel "stiekem".
hebben jullie misschien tips voor mij?
Ps. ik kan geen waterplanten kopen/plaatsen
is dit erg?
(en het wordt geen tropische vis)

groetjes!


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Waterplanten is niet echt nodig.

Je moet wel rekenen dat een aquarium ook elektrische aansluiting nodig heeft, minimaal 3 stekkers zitten er aan een aquarium.

Namelijk:
1. Verlichting
2. Thermometer
3. Filterpomp

Alle drie zijn nodig, anders kun je geen aquarium houden.

De filterpomp is belangrijk om het water optimaal te houden, omdat een vis niet in kraanwater leeft. Het filter zorgt ervoor dat het water leefbaar word voor je vissen.

De verlichting is minder belangrijk, maar je wil natuurlijk wel dat je vissen ook het daglicht kan zien. De verlichting moet minimaal 8 uur per dag aan, anders is er ook kans op bruine algen aanslag.

De thermostaat is alleen nodig bij tropische vissen. De tropische vissen komen van oorsprong uit het tropengebied. Daar is het warmer dan bij ons. Daar zijn de vissen aan gewend, zonder de juiste temperatuur zullen de vissen het niet fijn vinden en kunnen ze ziek raken en zijn hun kleuren minder mooi. Ook zullen ze minder actief zijn en eten ze slechter. Dus ook de thermostaat mag niet aan het rijtje ontbreken.

Je moet ook rekenen dat het water wat je moet verversen, en de elektrische apparatuur een aquarium iedere maand geld gaat kosten. Iets wat je ouders eigenlijk wel moet weten.

Ook kost het voer en het onderhouden van een aquarium toch geld wat iedere keer weer terugkomt. Dus je moet echt goed nadenken voordat je hieraan begint.

Let ook op, dat je bij een nieuw aquarium altijd eerst 3 weken zonder vissen gaat indraaien. Zonder vissen, omdat het filtersysteem altijd eerst goed moet indraaien om nuttige bacterie te krijgen, anders gaan je vissen dood. Iets wat ze je er vaak niet bij vertellen. Pas na drie weken indraaien kun je voorzichtig een paar visjes erin loslaten.

Een aquarium kan makkelijk in een kast opgeborgen worden, zolang de elektriciteit daar aanwezig is, de drie stopcontacten. Maar een aquarium is er om naar te kijken, veel naar te kijken en ervan te genieten. Een aquarium verstoppen lijkt mij niet de juiste manier om een aquarium te houden.

Misschien toch nog even flink doorzeuren aan je ouders en hopen dat ze ermee gaan instemmen.

Wat je in de tussentijd kan doen is je goed inlezen op internet over hoe je het best een aquarium kunt houden en kijken welke vissen er bij elkaar passen, want dat is vaak ook een hele klus om dat goed te doen.

#3

Door:
Amber Braun

Berichten:
9

Geregistreerd:

Bedankt!
het is gelukt! ik mag een vis!
op dit moment wil ik een oranje dwergkreeft, dit omdat de warmte niet al te hoog is en je ze makkelijk eten kunt geven.
nu moet ik alleen bewijzen dat ik deze kreeft in leven kan houden, en dan mag ik meer soorten(die wel bij elkaar kunnen natuurlijk)
groetjes

#4

Door:
Monique Anthonio

Berichten:
118

Geregistreerd:

Hallo amber,
leuk dat je een dwergkreeft mag houden. Stiekem een vis is een beetje lastig he? Op de site van visaquarium (deze site ) staat een leuk artikel over dwergkreeften.ik zou zeggen lees het goed en laat nog eens weten hoe het er mee gaat.
Groetjes namens mij van alle aquarianen


#5

Door:
Amber Braun

Berichten:
9

Geregistreerd:

Bedankt,
inmiddels is mijn kreeftje al (iets) groter en heb er elke dag nog plezier mee gehad.
zal er nooit spijt van hebben. :)
groetjes, mij ;)

Steun ons op social media