De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Staartvormen bij guppies

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
H.M.

Berichten:
2

Geregistreerd:

Hallo,

Ik las dat guppies verschillende staartvormen hebben en dat die vormen verschillende vormen ook in het wild voorkomen. Is er voor de vissen een voordeel bij een bepaalde staartsoort? En welke van de staartsoorten komt het meeste voor in het wild?

Groetjes Visje124


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Hoi Visje124,

In de natuur zijn er verschillende guppy staartvormen. De Deltastaart of Triangelstaart komt het meeste voor. Maar bij de kweekvarianten zijn er nog meer mooie staartvormen en kleuren bijgekomen.

De kleur en staartvorm speelt een belangrijke rol voor mannelijke guppies. De mannetjes kunnen daarmee bij de vrouwtjes pronken. Hoe mooier de staart en kleurvariëteit des te gunstiger voor de gup.

Uit onderzoek is gebleken dat de mannelijke gup zich nog aantrekkelijker maakt. Hij zwemt en hangt graag rond bij minder mooie guppen. Zo is hij het mooiste mannelijke guppy, de uitblinker van de groep. Nog aantrekkelijker voor de vrouwtjes.

In het tropisch zoetwater aquarium zal zijn staart en de kleurpatroon vast minder belangrijk zijn dan in het wild. Maar voor ons, de aquariaan.. blijft het oberveren van een mooi gekleurd guppy toch altijd weer prachtig om te zien.

De staart moet alleen niet hinderlijk lang voor hem zijn. Er zijn kweekvarianten waarbij de staartvorm dusdanig groot zijn, dat de vis niet goed ermee kan zwemmen. Maar dit kan je snel genoeg opmerken bij de aanschaf van guppy's, door ze eerst goed te oberveren.

Gr, René

#3

Door:
H.M.

Berichten:
2

Geregistreerd:

Dankjewel René,
Erg interessant!

Steun ons op social media