De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Scalares

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Svenne Cappelaere

Berichten:
1

Geregistreerd:

Welke andere soorten vissen mogen bij Scalares?

Ik heb er 2 en zou nog andere vissen willen bij steken, ook heb ik 5 roodkopzalmpjes en een 10-tal neons.


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Bij maanvissen horen rustige medebewoners. Je kan er bodemvissen bij doen en vissen aan oppervlaktewater. Dan vul je gelijk de waterzones die nog leeg zijn.

Ik heb zelf bij mijn Scalares de kleinste algeneters. Die doen het bij mij uitstekend.

De Otocinclus Affinis moet je ook in een groep van minimaal 5 stuks nemen. Deze visjes hangen aan de ruit of liggen op de bodem. Maar je ziet ze ook heel vaak aan de plantenblaadjes zitten.

Bij mij maken ze de planten niet kapot, er zitten geen gaatjes in de blaadjes wat bij andere algeneters wel kan gebeuren.

Je moet ze wel bijvoeren met algentabletten, daarnaast kunnen ze ook vlokvoer en ander voedsel geven wat op bodem blijft liggen. Algentabletten is het hoofdvoer van de algeneters, die mag niet ontbreken.

Je kan ze ook soms wat komkommer geven of ander stukje groenvoer. Leg het groenvoer dan op een open plek, zodat je daar een leuk schouwspel aan kan beleven.

Het leuke van deze Otocinclus Affinis algeneters zijn dat ze actief zijn, maar je scalares maanvissen er geen last van hebben. Omdat ze uit de beurt van je maanvissen zich ophouden.

Nog een voordeel is dat ze klein blijven en je voldoende ruimte in je aquarium blijft houden voor je grote vissen, de scalares.

#3

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

De scalares is afkomstig uit het Amazonegebied ook wel zuid-amerika.
zoals rene ook al melde kun je idd het beste rustige medebewoners er bij zetten die ook uit zuid-amerika komen.
er zijn er teveel om op te noemen de boeken staan er vol mee.
zo lang je maar wel effe oplet dat de medebewoners van de mooie lange vinnen afblijven, want sommige vissen vinden het nog wel eens leuk om er aan te knabbelen. grtjes

Steun ons op social media