De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Redcap is ziek

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Daniëlle Trouwborst

Berichten:
1

Geregistreerd:

Hoi,
Sinds een paar dagen drijft mijn Oranda Redcap steeds naar het wateroppervlak. Het lijkt wel alsof er lucht in haar kont zit waardoor ze steeds naar boven gaat. Ook hangt haar staart omlaag. Ze moet veel moeite doen om beneden in het aquarium te blijven al lukt dit haar wel. Ze heeft wel gewoon eetlust. Ik heb haar sinds 2 dagen doperwten uit pot zonder schilletje gevoerd en sinds vanmiddag draait ze nu steeds op haar zij als ze stil ligt.
K heb haar dus nu apart gedaan in een brede bloemenvaas met daar in grind op de bodem. En aquariumwater erin dat ongeveer een centimeter hoger is dan dat ze zelf is. Ze lijkt er meteen beter op te reageren.

Wat moet/kan ik verder nog doen? Haar wel blijven voeren? En dan met haar normale (zinkende) voer? Of met de doperwten?
Hoe lang tot er weer wat water bij mag?

Alvast bedankt voor de tips!
Groetjes Daniëlle (nog erg groen in het houden van een aquarium)


#2

Door:
Monique Anthonio

Berichten:
118

Geregistreerd:

Hallo Danielle,
hoe gaat het met de redcap? Als ik je verhaal zo lees en kom bij de doperwtjes dan denk ik dat ze veel last heeft van gasvorming.IK zou het visje even apart houden en een paar dagen niets geven.Als dit niet helpt is het misschien een zwemblaas probleem.Ik heb ergens gelezen dat je de vis dan in een apart aquariumpje moet houden met zo weinig mogelijk water.Zodat ze niet veel moeite hoeven te doen om beneden te komen.Daar worden ze heel moe van,geeft veel stress.en ook dan even een paar dagen geen eten geven.Een vis kan makkelijk een week zonder.

Steun ons op social media