De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Problemen

13 berichten • Pagina 2 van 2

#11

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Hoi patrick.
kleine aquariums zijn moeilijker kwa biologisch evenwicht te onderhouden.
de filter is idd hier niet toe in staat,vandaar dat er dan een no2 probleem onstaat.
zeker als deze aquarium dan ook nog eens een te groot visbestand heeft.
dit soort aquariums zijn leuker en makkelijker om kleine garnaaltjes in te houden.
maar in u geval kunt u idd beter de vissjes en plantjes eruit halen en de aquarium en bodem goed schoonmaken en de vissen met de plantjes terug zetten in nieuw vers water.
daarbij kunt u het beste maar een klein beetje bacteriën bij toevoegen en het water vis vriendlijk maken met b.v. aquatan van het merk sera.
Met dit soort kleine aquariums is er nooit sprake van twee weken indraaien geld alleen bij grotere aquariums ivm bacteriën die nog moeten groeien en zetelen.
vervolgens houd u de filter en bodem schoon van afvalresten en houd u de no2 in het oog en ververst u het water met 10ltr als de no2 dreigt te gaan stijgen daarbij gooit u bij het te verversen water aquatan en in u aquarium weer wat bacteriën.
op deze manier houd u het aquarium vrij van afvalstoffen en afvalresten. En houd de filter het water vrij van zweef resten.
mvg


#12

Door:
Patrick Kap

Berichten:
6

Geregistreerd:

Ja, heb de bodem schoongemaakt , al het water ververst : eerst gewoon een emmer met water gevuld, verwarming erin tom 25 graden en daarna eerst bacteriën erin en stroming gecreëerd. Toen langzaam wat planten overgezet en de vissen. Toen de hele bodem schoongemaakt en dat was duidelijk het probleem maar is opgelost. En daarna alles terug gezet. Voor zover ik kan zien zijn ze al fl ik nu aan het herstellen en de kieuwen worden langzaam minder rood, ademhaling is weer normaal en het water is weer goed. Zal indd dagelijks controleren.

Bedankt voor de hulp, ga nu binnenkort een nieuw filter zoeken dat het beter aan kan.

#13

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Beste patrick.
Ik ben super blij met het nieuws dat het beter gaat met de vissjes, dankzij dat u om hulp heb gevraagd op www.visaquarium.nl en ik u daardoor heb kunnen helpen om sammen het probleem op te lossen voor het welzijn van de vissen.
goed dat u gaat kijken naar een andere filter.
Het is alleen wel zo dat de keuze in filters voor aquariums van en tot 20ltr zeer beperkt zijn en zult u merken dat ze eigenlijk allemaal de zelfde capaciteit hebben en er niet veel mogelijkheden zijn dan dat er alleen een klein sponsje in zit.
als advies zou ik u daarom de eheim aquaball 60 willen adviseren.
Voor deze filter zijn verschillende filtermatriaal beschikbaar waarin u zelf de keuze kunt maken van wat u nu of in de toekomst voor filtermatriaal wilt gebruiken dat u in het bakje kan doen.
ik heb zelf de grote variant van deze filter om als bij filter te gebruiken voor mijn turf filmmateriaal. En ben zeer tevreden met die filter, ook omdat de uitstroming snelheid is te regelen en u kunt de kop van de filter in alle richtingen draaien wat dus niet bij alle overige filters kan daar is hij dus ook uniek in. Hij is onderandere te koop bij wesdijk.nl en bij aquariaveldhuis.nl maar ook gewoon bij de hornbach op de aquarium afdeling.
mvg
ps: er is ook een aquaball 45 te koop maar bij deze kan er alleen heel klein sponsje in. Dus let op dat u de 60 pakt want ze lijken allebij erg op elkaar.

Steun ons op social media