De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Platy dood oorzaak onbekend

9 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Diede Veldhuis

Berichten:
5

Geregistreerd:

Haallo,

Ik heb sinds kort een aquarium. Dit ging tot 2 weken terug prima. Ik had er eerst 2 siamensis in gedaan en een week later 2 platies. Weer n week later simulans neon tetras. Sommige hiervan zobderden zich af en overleden in korte tijd. Ik heb na de overlijdens sowieso 3weken gewacht met nieuwe vissen. Ik dacht dat de overlijdens dior stress kwamen, ook omdat ze bij de winkel waar ik ze kocht aan het verbouwen zijn. In diezelfde winkel na 3 weken 5 kardinaal tetras gekocht, gingen allemaal bjnnen 3 dagen dood. En toen volgde ook snel mijn vrouwlijje platie, ze ging eerst schuilen en zwom nog wel rechtop. Later ging ze raar zwemmen en overleed binnen een paar uur na het eerst waargenomen rare gedrag. Waterwaardes zijn goed, wat zou de oorzaak kunnen zijn? Platie was 2 dagen ervoor nog bevallen van kleine visjes.

Groetjes diede


#2

Door:
Jolanda Wisseborn

Berichten:
59

Geregistreerd:

Hallo Diede,

Je zegt dat je waterwaardes goed zijn. Mag ik dan vragen hoe je dit meet? En hoeveel keer ververs je je aquarium?
Als er nitriet of nitraat in je Aqua zit, kunnen je vissen daar slecht tegen namelijk.

#3

Door:
Diede Veldhuis

Berichten:
5

Geregistreerd:

Hallo jolanda,
Ik meet bij no3 10 mg/l en bij no2 blijft het stripje wit 0 mg/l. Ik ververs mijn water om de 2 weken 1/3e deel. Daarnaast had ik water meegenomen naar de speciaalzaak om het te laten testen en ze haden het daar ook goedgekeurd.

#4

Door:
Jolanda Wisseborn

Berichten:
59

Geregistreerd:

Heb je dan iets anders gemerkt aan je visjes?? Gaan ze hangen? En zie je aan de vis iets vreemds? Bv witte pluizen, stippen enz? Gebruik je een verwarming en Is deze nieuw?? Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom vissen zo snel doodgaan. Je watertemperatuur zou kunnen oplopen bv
Heb je daar enige aanwijzingen voor? Of van ziektes?


#5

Door:
Diede Veldhuis

Berichten:
5

Geregistreerd:

Nee ik heb geen witte pluisen of stippen gezien, ik heb gekeken naar symptomen van ziekten en het enige wat een beetje overeen komt is vistubercolose maar dat moet je eerder kunnen zien. Mijn vissen die zijn overleden zwakten korte tijd voor overlijden zichtbaar af. Het hele aqyarium is nog niet zo oud, 6 weken. Ik heb op mijn termometertje geen temperatuur verschillen gezien.

#6

Door:
Jolanda Wisseborn

Berichten:
59

Geregistreerd:

Wat ik doel met je verwarming Is dat deze lek zou kunnen zijn als deze niet nieuw Is. Het klinkt gek maar of je verwarming gaat op oververhitting of vergiftigen je vissen. Ik Had nog 2 oude namelijk, die zijn ook stukgeklapt en de vissen deden ook erg raar. Ook binnen 2 dagen dood.
Vistuberculose bij al je vissen lijkt me stug, het Is raar dat alle vissen die je erin zet dood gaan. Dus dan zoek ik de oorzaak echt ergens anders in. Zou wel elke week een deel verversen, vooral bij nieuwe ingedraaide bakken kunnen je waardes nog gaan fluctueren. Hoe gaat het met de planten en welke heb je erin staan?

#7

Door:
Diede Veldhuis

Berichten:
5

Geregistreerd:

Dlikkt me sterk als de verwarming kapot is, ik heb er nog 5 vuur neons 2 simulans neon tetra 2 siamensis en 1 platy in zwemmen en daar is niks aan te zien. Ik heb verschillende planten in staan, weet ze zo niet bij naam. Hier is een foto van mijn aquarium: http://nl.tinypic.com/r/5k0krd/9 ik denk dat het bij de kardinalen en simulans komt door stress i.v.m. verbouwing bij de speciaalzaak. Die had ik een paar dagen voor ze overleden. Kan het zijn dat de platy het ook heeft begeven door stress i.v.m. nieuwe vissen en bevalling?

#8

Door:
Jolanda Wisseborn

Berichten:
59

Geregistreerd:

Stress zou oorkonden maar je hebt het over afzondering en het raar zwemmen.
Maar als je waardes goed zijn zou de stress zeker kunnen.

#9

Door:
Diede Veldhuis

Berichten:
5

Geregistreerd:

Bedankt voor je hulp :D

Steun ons op social media