De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Planten worden plots bruin

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Arie de haas

Berichten:
4

Geregistreerd:

Heb sinds 12 dagen een bakkie staan van 60x30. Nu zie ik dat de planten bruin worden en er vormen zich soort van witte slierten op de bovenkant van het verwarmingselement, alsmede bij een bloem van een plant zat een soort witachtige cocon omheen.

Ik had de afgelopen dagen het filterpompje in de lengte van de bak laten pompen, heb dat nu in de breedte van de bak neergezet zodat de planten minder watercirculatie hebben en het verwarmingselement staat naast het pompje.

Wie kan mij vertellen wat het probleem is, hoe het komt, en wat ik er aan kan doen?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Heel goed van u om aan de watercirculatie te denken.

De verwarming staat prima, die mag vlak bij het filter staan. Daardoor kan het verwarmende water van de thermostaat dankzij het pompje goed door het aquarium worden verspreidt.

Bruine aanslag is vaak te zien bij beginnend aquarium. Dit kan vanzelf verdwijnen. Maar heeft ook te maken met de hoeveelheid licht.

Een aquarium moet minimaal 8 uur branden en maximaal 10 uur per dag. Als de verlichting minder dan 8 uur brand bestaat er kans op bruine algen aanslag.

De verlichtingssterkte kan ook de oorzaak zijn. Een langdurig gebruikte lamp (verouderde lampen) zal minder lichtopbrengst geven.

Dus kijk als eerst naar de verlichting en branduren.

Stel uw aquariumverlichting in op de juiste uren. Maak gebruik van een tijdschakelaar zodat u geen omkijken meer heeft naar de branduren van de lampen.

Tijdklok aquarium verlichting

Lees via de link hierboven hoe een tijdschakelaar werkt en wat de voordelen ervan zijn.

Wat ik niet weet is of u plantenvoeding gebruikt. Zorg dat uw planten het goed gaan doen. Gebruik een flesje Co2 vloeibare vorm en een flesje met complete plantenvoeding om uw planten sterk te maken en te behouden.

De witte slierten zijn waarschijnlijk schimmels. Dit zal niet schadelijk zijn en kan na verloop van tijd verdwijnen.

Steun ons op social media