De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Osmose water

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Mats Verhagen

Berichten:
2

Geregistreerd:

Goedemiddag aquarium fans,

Ik wil osmose water gaan maken voor in mijn aquarium. Ik heb er Crystal Reds in zitten die maar niet willen kweken. Ph en Kh blijven te hoog. Ook heb ik al regenwater geprobeerd maar dat kost me veel tijd en werk.

Mij vraag:
Hoe kom ik aan een goed en niet te duur osmose apparaat? En als ik osmose water in mijn aquarium heb zitten en over turf of elzenproppen ga filteren is er dan niet een kans dat het water in eens te zuur is en mijn garnalen het loodje leggen?

Oja, is een osmose apparaat een eenmalige aanschaf of blijven er kosten aan verbonden?

Alle hulp is welkom!


#2

Door:
Jolanda Wisseborn

Berichten:
59

Geregistreerd:

Een osmose apparaat Is een eenmalige aanschaf maar Is niet echt goedkoop, tenzij je zoiets 2e hands aan zou kunnen schaffen. Wat ook zou kunnen Is gewoon het osmosewater halen bij je aquaspeciaalzaak ( wat ikzelf ook elke week doe) wat betreft het filteren over turf en of elzenproppen zorgen er mede door dat je waarden stabiel blijven. ( heb zelf prachtgourami's)
Ik ververs nu alleen met osmose. Je zou dit ook deels kunnen doen en deel regen en of kraanwater en deel osmose. Elzenproppen staan bekend om langzaam hun stoffen af te geven waardoor je PH deels kan zakken, nadeel Is dat het water donker kleurt. Het ligt er ook aan welke garnalen je gaat houden ;)
Hopelijk kan je hier wat mee, succes.

Sorry zie nu crystal reds.

#3

Door:
Mats Verhagen

Berichten:
2

Geregistreerd:

Bedankt voor je informatie! Hier ga ik wat mee doen. Groeten.

Steun ons op social media