De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Oranje dwergkreeft

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Amber Braun

Berichten:
9

Geregistreerd:

Hallo allemaal!
ik zou graag een oranje dwergkreeft willen hebben, maar ik weet eigenlijk niet zo goed hoeveel geld deze meestal kosten en wat deze kreeftjes het lekkerst vinden.
zouden jullie mij hiermee kunnen helpen??
ik ga hem kopen bij het natuurhuis in de plaats tegelen.
alvast bedankt!
groetjes!


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Ik zag nu pas je berichtje. Sorry voor de late reactie.

Ik denk dat je zo'n 5 euro of 7,50 per stuk moet rekenen. Maar let op, aquarium winkels stunten graag met prijzen.

Als ik bij een nieuwe aquariumwinkel ben dan kijk ik altijd of alle prijzen een beetje normaal zijn, dit doe ik door bij hun spullen te kijken. Daar kijk ik wat plantenvoeding kost die ik altijd al gebruik. Hieraan kan ik de prijzen daar goed inschatten en of het vertrouwbaar is.

Kreefjes lusten veel. Droogvoer, diepvriesvoer, plantenresten, dierlijk afval. Dus je kan ze korrelvoer geven en zinkend voer. Voor diepvriesvoer geef je Muggenlarven, Artemia, Mossels. Eigenlijk met alles kun je ze wel tevreden stellen. Ook kleine visjes of garnalen kun je voeren. Er zijn ook speciale voertabletten voor de kreeften verkrijgbaar.

Kreeftjes zijn slordige eters, ze laten wel het één en ander op de bodem achter. Een donkere zwarte aquariumbodem is optimaal voor ze. De kleuren komen dan mooi uit en ze vinden het voedsel beter.

Dwergkreeftjes (CAMBARELLUS PATZCUARENSE ORANG) ook wel CPO kreeftjes genoemd hebben voldoende schuilruimte nodig. Voor ieder kreeftje heb je liefst twee schuilplaatsen in aquarium nodig. Bij meerdere kreeftjes is er ook voldoende bodemruimte nodig, zodat ze niet iedere keer met elkaar kunnen vechten.

Deze kreeftjes kunnen wel bij garnalen en vissen gehouden worden, maar worden regelmatig betrapt op het vangen van een garnaal of visje.

De vrouwtjes hebben een robuuster lichaam. De staart is bij een volwassen exemplaar breder dan die van de man. Bij mannen zijn de eerste paar zwembenen vergroeid tot Gonopoden, dat zijn de geslachtsorganen.

#3

Door:
Amber Braun

Berichten:
9

Geregistreerd:

Oke, badankt!
zal er zeker op letten!
Groetjes! :)

Steun ons op social media