De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Nieuwe vis uitzoeken

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Thomas doornenbal

Berichten:
23

Geregistreerd:

Ik heb laatst mijn kempvis mannetje uit zijn lijden verlost omdat hij niet meer over zijn vinrot heen kwam. We hebben alles geprobeert maar na een tijdje ad hij niks meer en lag hij alleen nog maar in een hoekje. Ik vindt het tijd voor een nieuwe vis maar ik weet niet precies wat voor een vis ik moet nemen.

Ik heb een 60 liter bak met:
4 vuur neons
2 glasmeervallen
5 amano garnalen

Ik zoek een vis met een leuk karakter ( dat was een vande redenen waarom ik zo gehecht was aan mijn kempvis). En hij moet niet te gevoelig zijn voor ziektes en dat soort dingen. Ik vind het niet erg om wat extra dingen aan te schaffen die de vis nodig heeft.

Ik hoop dat een van jullie mij verder kan helpen.

Groet thomas


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Er zijn niet veel vissen die een eigen karakter hebben zoals de kempvis. Waarom neem je niet gewoon weer een nieuwe kempvis, maar dan een andere die je nu mooier vind.

Je kan ook eens kijken naar een kersenbuik koppel. Die moet je met twee stuks in een aquarium samenhouden. Het leuke van deze cichlide vissen (daar vallen de kersenbuikjes onder) is dat deze graag samen zijn. Ze hebben een huisje nodig om in te wonen. Maar of deze geschikt is voor jouw aquarium, dat moet je dan even uitzoeken. Het zijn in ieder geval wel vissen waar ik van denk dat je deze ook wel leuk zult vinden.

Zorg wel bij kersenbuiken dat je waterwaardes goed zijn. Ze zijn op zich niet moeilijk te houden. Zorg in ieder geval dat het filtersysteem goed ingedraaid is, want als je aquarium filtersysteem zijn nuttige bacterie in zich heeft dan voorkom je daarmee een hoop problemen. Maak daarom ook nooit teveel je filtersponzen schoon, maar doe dit altijd in delen, zodat je niet teveel bacterie dood die nodig zijn om je aquariumwater optimaal te houden.

Kersenbuik vissen zijn bij goede waterkwaliteit ook heel mooi op kleur. Schitterend om te aanschouwen, met al die fraaie kleurtjes.

#3

Door:
Thomas doornenbal

Berichten:
23

Geregistreerd:

Bedankt voor je reactie. Ik was naar andere soorten aan het kijken omdat ik mijn kempvis al een paar jaar had en dacht dat het leuk was om eens iets anders er bij te doen. Ik heb bij een aquariumzaak gekeken en toen viel mijn oog ook al op die vissen. Maar toch vind ik de kempvis inderdaad een speciaal karakter hebben. Ik denk er nog eens goed overna

Steun ons op social media