De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Nieuwe planten

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Ton Stolk

Berichten:
1

Geregistreerd:

Als je planten koopt zit er om de wortel spul heen gewikkeld en dan in het potje mijn vraag is moet ik dat spul er afhalen. vriendelijk dank alvast


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Het beste is om dit er meteen af te halen. Dit kun je het makkelijkst doen door de wortels in een bakje onderwater te houden. Met behulp van een schone tandenborstel kun je dan heel voorzichtig het spul er makkelijk vanaf borstelen.

Planten in potjes en bosjes

In potjes zit geel schuimachtig spul. Hierin worden de planten opgekweekt. In de schuim steenwol substantie zit allerlei plantenvoeding. Maar de plant heeft dit tijdens het opkweken al volledig verbruikt. Het enige wat erin overblijft is slechte bacterie die je liever niet in aquarium wil hebben. Verwijder altijd eerst dit spul uit de potjes.

Wanneer je het potje toch wil gebruiken om je plant stevig op de bodemgrond te houden, dan kun je het best dit potje vullen met wat grind of zand uit het aquarium en daar de plant in zetten.

Die zilver kleurige strookjes die om de wortels zitten bij een bosje planten is lood.

In aquariumwinkel word dit gebruikt om de planten bij elkaar te houden in een mooi planten bosje.

In een goed aquariumwinkel zal je zien dat alle planten in een speciale plantenbak zitten waar geen vissen bij zitten. Daardoor kunnen ze snel de klanten bedienen met hun aankoop van nieuwe planten.

Lood is giftig voor vissen zowel voor de mens!

Haal daarom altijd het lood eraf voordat je dit in aquarium plaats.

Steun ons op social media