De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Nieuwe kempvisman

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Jolanthe Singh

Berichten:
1

Geregistreerd:

Hallo allemaal,

Sinds begin van dit jaar ben ik besmet met het tropische vissenvirus. Ik ben begonnen met een 20 liter bakje met guppen, maar inmiddels heb ik een aquarium van 80 liter met verschillende soorten vissen en een aquarium van 35 liter met kempvissen. Ik heb 1 man met 7 vrouwtjes. Nu is 2 weken geleden mijn kempvisman doodgegaan, doordat hij vast was komen te zitten in een bloempotje wat ik erin had liggen als schuilplaats. Heel triest. Dit mannetje was heel lief en rustig naar zijn vrouwtjes toe, een echte heer, zeg maar.
Inmiddels heb ik een ander mannetje aangeschaft en hij heeft een totaal ander karakter. Van het begin af aan jaagt hij de vrouwtjes op en pronkt hij heel erg. Hij is drukker en vertoont veel meer machogedrag dan het overleden mannetje. In het begin verstopten de vrouwtjes zich voor hem, maar dat doen ze niet meer. Nu heb ik het vermoeden dat de dames nu ook, letterlijk, van zich afbijten, want de staart en vinnen van het mannetje zijn behoorlijk gehavend. Ik denk dat ze hem in zijn vinnen en staart bijten, alhoewel ik het nooit zie gebeuren.
Ik vraag mij nu alleen af of zijn vinnen en staart nog weer zullen herstellen en of dat dan vanzelf gaat of dat ik hem apart moet zetten en moet gaan behandelen. En, zo ja, waarmee moet ik hem dan behandelen?
Ik hoop dat iemand mij hier advies over kan geven, want hij was prachtig, maar ziet er nu uit of zijn vinnen en staart door een gehaktmolen gehaald zijn :(


#2

Door:
Diederick

Berichten:
3

Geregistreerd:

Oei, dat is geen leuke ervaring.

De vinnen zullen wel weer aangroeien, mits ze enorm diep zijn ingevreten. Het herstellen kan best snel gaan. Je kan het versnellen door Esha2000 medicijn te gebruiken.

Esha2000 is een medicijn veelal voor uitwendig problemen bij vissen. Je kan dit gebruiken in je aquarium zelf, waar alle je kempvissen in zitten.

Je moet wel later zorgen dat het medicijn weer uit je water verwijder, dit doe je gewoon door meer water te verversen.

Het medicijn zorgt tevens dat je Betta kempvis rustig word, dus minder stress heeft. Het water word groen van kleur, maar verdwijnt na één dag. Je moet het een paar dagen gebruiken (staat op handleiding).

Esha2000 samen met Esha EXiT (een ander medicijn product) is handig om in huis te hebben, voor als er iets met je vissen aan de hand is.

Je Kempvissen vinden het niet fijn als er zomaar een nieuwe vis bijkomt. De dames zien het mannetje als indringer.

Je kan hem eerst apart in een bakje houden en in aquarium hangen. Zo kan hij tenminste niet aangevallen worden door de felle dames. Laat de kempvisvrouwtjes eerst maar eens wennen aan de knappe jonge man.

Je kan een kweekbakje gebruiken om de nieuwkomer te introduceren. Neem dan wel een bakje die je ergens in je bak kan vastmaken of zinkt, zodat die op bodem kan staan. Eentje die flink gedeelte open is, waardoor er voldoende aquariumwater door het kweekbakje kan stromen.

Natuurlijk ook niet te klein, zo'n kweekbakje kan je later weer voor andere doeleinden gebruiken.

Steun ons op social media