De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Nachtverlichting

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Chiel Cremers

Berichten:
2

Geregistreerd:

Hallo, Ik heb al enige tijd een Tropische aquarium Juwel Rekord 800. Deze is mooi aangepland en bevolkt met gezelschapsvisjes.
Nu heb ik een vraag over nachtverlichting. Ik heb een ledlampje in de bodem verwerkt. Deze kan ik in verschillende kleuren laten aanspringen. Maar wat is nou het beste. Wel nachtverlichting, of toch maar niet. En welke kleur nachtverlichting is het beste.

mvgr
Chiel


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Je kan het best het donker houden in de nacht, je vissen hebben dan rust nodig. De nachtverlichting kan je gebruiken om in de avond een zeer mooie sfeer in aquarium te creëren. Het zal 's avonds in kamer ook mooi verlicht zijn.

Overdag houd je de normale verlichting aan. In de avond zet je de avondverlichting aan, zodat het er anders uitziet dan overdag.

Blauw licht is naar mijn weten het meest rustgevend voor de vissen. Maar op zich maakt de kleur niet veel uit, zolang je het maar in de nacht uitzet, zodat de vissen hun rust krijgen.

Er zijn vissen die slapen, andere die wakker blijven en in ruststand overgaan. De ademfrequentie wordt dan lager en worden minder actief. Wanneer je de verlichting elke dag op zelfde tijdstip uitschakelt, dan gaan de vissen daaraan wennen.

Sommige vissen zullen voordat het licht uitgaat dan opzoek gaan naar een rustige plek in je aquarium, dit komt omdat vissen besef hebben van tijd. Dit zorgt tevens voor minder stress bij de vissen.

#3

Door:
Chiel Cremers

Berichten:
2

Geregistreerd:

Hallo Rene

Bedankt voor je reactie. Al mijn vragen zijn hierin beantwoord.
Ik ga het voortaan zo doen, zoals jij beschrijft. nogmaals bedankt.

gr
Chiel

Steun ons op social media