De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Nacht verlichting

5 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Jolanda V Nispen

Berichten:
1

Geregistreerd:

Ik heb gehoord dat sommige mensen ook nacht verlichting in hun bak doen, is dat wel nodig. Ik heb een bak van 1.00 meter en een van 1,50 meter. Hoeveel licht mogen die per dag hebben.


#2

Door:
Henk

Berichten:
17

Geregistreerd:

Ik heb rgb led verlichting die met een klein kleuren computertje geregeld word van zon opkomst naar dag licht en s,avonds zon ondergang naar maan licht ..
De kleuren voor plantengroei enz kan je vinden hier op de site .
Last van algen groei heb ik geen last van .
Hoe veel licht hangt van de plek af waar de bak staat in de zon enz
Zelf houd ik ik de gewone dag uren aan zoals zon op en onder .
De vissen wennen er aan en krijgen een dag ritme en bij donker worden gaan de vissen een rust plek op zoeken en smorgends weer ontwaken geweldig om dat te zien ..de vissen schrikken niet meer van plotseling licht aan of uit ..
Gr henk

#3

Door:
Bep schiltmeijer

Berichten:
1

Geregistreerd:

Jolanda, nacht verlichting is echt niet nodig. Ik heb zo'n 50 jaar vissen gehad en nooit s'nacht verlichting aan gehad. mvg. Bep.

#4

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

In de nacht is niet nodig, maar 's avonds kan het wel leuk zijn.

In de avond kan gebruik maken van sfeerverlichting, door bijvoorbeeld gebruik te maken van led verlichting met kleuren. Je kan dan het licht meer dempen dan overdag. Het licht vanuit je aquarium komt dan ook binnen in de donkere kamer.

De lichtkleuren brengt een mooie sfeer in het aquarium en woonkamer. Het aquarium heeft dan tevens een ander aanzicht dan overdag met normale aquarium verlichting.

Ook kan het rustgevend zijn voor de vissen, sommige aquariumvissen die niet van het felle licht houden komen dan ook eerder tevoorschijn.

Ik gebruik zelf geen speciale, maar wel goedkope led verlichting. Deze zijn niet bedoeld voor plantengroei. Op die manier kan ik met een tijdschakelaar in de avond een compleet andere sfeer in mijn bak creëren.

Mijn led verlichting heeft de kleuren rood en blauw. De kleuren worden gemengd door elkaar waar het licht bundelt. Daar wordt dan een paarse gloed getoond. Alle kleuren bij elkaar geven een sprookjesachtige sfeer, wel onnatuurlijk, maar in de avond prachtig om naar te kijken.

De vissen vinden opvallend genoeg het licht wel heerlijk, ze zwemmen rustig en de andere vissen die normaal overdag zich wat schuilhouden komen dan helemaal voorin het aquarium. Ook de slakken worden actief, maar dat is handig voor als je deze wat wil verwijderen om de populatie in toom te houden.


#5

Door:
Louka Van Den Abeele

Berichten:
4

Geregistreerd:

Nachtverlichting is niet nodig, omdat vissen echter slapen 's nachts. In het wild slapen ze ook en vissen kunnen hun ogen niet dichtdoen daarom is het beter donker 's nachts. De verlichting mag wel aan overdag.

Steun ons op social media