De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Mini haai

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Mariskaa van gestel

Berichten:
2

Geregistreerd:

Hoi,
ik wil hierbij graag wat hulp vragen aan kenners.
Ik ben van plan om over te stappen naar een groter aquarium ( rond de 150/200 cm )
nu was mijn idee om daar een vissoort genaamd Arius seemani ( mini-haai ) in te gaan houden.
omdat dit geen echte haaisoort is en tamelijk vriendelijk wil ik graag weten of je deze soort ook met andere vissoorten kan houden?
en welke soorten zijn dan de voorkeur of kunnen bijvoorbeeld absoluut niet samen?
nu weet ik dat kleine vissoorten als voer beschouwd gaan worden, maar grotere vissoorten lijkt me leuk om erbij te houden


#2

Door:
Daan Versteeg

Berichten:
7

Geregistreerd:

Arius seemani zijn katvissen die 25 tot 30 centimeter lang worden. In het wild kunnen ze uitgroeien tot 35 centimeter, flink joekels dus. Een aquarium van 2 meter is het minimum.

De mini haai komt voor in zoet- en brakwater. Brakwater is waar wat zoutgehalte in aanwezig is. Het is aan te bevelen om per 100 liter, één of twee lepels aquariumzout te gebruiken.

Dit brengt je gelijk bij welk soort vissen je het best erbij kan plaatsen. Je kan gaan voor brakwatervissen. Aquariumvissen die ook deels leven in brakwater.

Er zijn een tal van brakwater vissen, zoals de kogelvis. Maar die is niet zo lief en vervuilen je aquariumbak veel doordat zij veel slakken eten en nodig hebben. Deze vis moet je dus vooral niet hebben.

Monodactylus argenteus - Zilverbladvis zijn ook brakwater vissen. Je hebt ze met mooi geel gekleurde vinnen. Naar mijn mening past deze vissoort erg goed bij de mini haai, Arius seemani.

Drukke vissoorten passen niet bij mini haaien.

Bodemvissen kun je beter niet erbij houden. Zo hebben de meervallen de volledige bodem tot hun beschikking. Je hebt voor minihaaien een donker gekleurde zandbodem nodig, waar ze soms in woelen. Met grind kan de baarddraden slijten en buikjes ernstig beschadigen.

Wat je wel moet weten, is dat de mini haai zich wel vaak zal verschuilen. Een grote groep is noodzakelijk om ze het lef te geven om tevoorschijn te komen. Ze houden zich op tussen planten of onder sierhout en stenen. De andere keer komen ze tevoorschijn en zwemmen dan volledig door aquariumbak. Zorg voor veel schuilplaatsen van planten, hout en stenen.

Houd het licht in aquarium wat gedempt.

#3

Door:
Mariskaa van gestel

Berichten:
2

Geregistreerd:

Dank je voor de reactie,
dan zal ik toch maar gaan voor een bak van 2 meter
bij de hornbach had ik ze gezien en dan raden ze een bak aan van minimaal 1 meter maar dat vond ik eigenlijk wel heel klein voor vissen van die grootte
daar geven ze ook niet echt een goed advies of goede informatie over de vissen.
Maar ik zal is wat winkels afgaan en kijken naar leuke vissen voor brak water.
Bedankt voor de informatie!

#4

Door:
Daan Versteeg

Berichten:
7

Geregistreerd:

Kies voor een niet al te hoog aquarium, tenzij je vissen erbij neemt die dit eisen. Met een lang aquarium kan je meer doen, leuker inrichten. De diepte is ook iets minder van belang, maar wil je een volle achterkant met planten maken en decoratie, dan natuurlijk wel.

Ik merk dat veel aquaria tegenwoordig vrij hoog zijn. Maar bovenin zwemmen vissen nauwelijks. Het is meestal de middenzone en bodem. Vissen zwemmen graag door de bak, niet de hoogte in.

Ja, het is bekend, dat veel winkels geen goede informatie geven. Daarom is het altijd goed om eerst de juiste informatie op te zoeken.

Laat je nog weten? welk aquarium en vissen je hebt gekozen.

Geen dank, veel succes!

Steun ons op social media