De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Mijn tropische gaan dood

83 berichten • Pagina 3 van 9

#21

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

U heeft het ook over zwarte sponsen en kleine zwarte kooltjes in de filter, hebben we het hier dan over een koolstof spons en kooltjes of is dit turf.
ik ga zo effe weg en kom om 18:00uur weer thuis, en dan reageer ik effe uitgebreid van wat er loos is in u aquarium. Ik heb in iedergeval het antw voor u.
mvg harald


#22

Door:
Ali sterkenburgh

Berichten:
42

Geregistreerd:

1 pomp met zwarte sponjes en 1 pomp met een bakje en die is afgesloten en zitten zoals ik weet kooltjes in
ik hoor het wel

#23

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Beste ali.ik heb u een paar vragen gesteld om inzich te krijgen van wat er nou preccies fout gaat al 3jaar lang in u aquarium.en het volgende is het geval en ik probeer het zo begrijpelijk mogenlijk uit te leggen.u heeft een aquarium van ongeveer 225ltr inhoud en een filter met twee pompen ''type aqua one 102 gevuld met koolstof filtermatriaal'' en die maakt u 1keer in de week schoon daarbij voeg u ook af en toe esha 2000 toe.en toch gaan de vissen regelmatig dood aan nh4,no2,no3 vergiftiging waarbij de dierenwinkel's niet weten waar het aan ligt.nou ali ik weet het namelijk wel en het verbaast mij heel erg dat winkels waar u bent geweest het niet snapen en dat zelfs de inderdaad wel bekende veldhuis u naar huis stuurt met esha 2000 terwijl er bij hun geen lampje is gaan branden.het grootste probleem ligt namelijk bij de filter capaciteit en het fitermatriaal.het is namelijk zo dat u filter pomp voor aquariums tot 75ltr is bedoeld en dat twee keer dan kunnen ze samen niet meer dan 150ltr aan, en u aquarium is al 225ltr dus dat is al probleem nr1. daarbij filter u alleen over koolstof filtermatriaal,dit matriaal mag je alleen gebruiken om toegevoegde medicijnen uit u aquarium water te verwijderen en geeft geen onderkomen aan bacteriën die u nodig heeft om de afval stoffen om te zetten naar het eind produkt no3 als voeding voor de planten.en u raad het meschien al esha 2000 is een geneesmiddel tegen veel voorkomende visziekte's waar u vissen geen last van heeft en nu is het zo dat dit middel door u koolstof filter er meteen weer uit gefilterd word, dus stoppen met esha 2000 en vervang de filterpompen voor 1 externe filterpomp die geschikt is voor u aquarium waarin u verschillende filtermatrialen kun stoppen die een onderkomen bieden voor bacteriën, dit filtermatriaal valt onder de categorie biologische filtermatriaal.daarbij is het ook nog eens dat de zeer kleine groep bacteriën die waarschijnlijk in u aquarium en of filter zit er elke week uit word gehaald door het schoonmaken van u filtermatriaal en het opnieuw schoonmaken van u aquarium.wat dus weer tot gevolg heeft dat de afvalstoffen niet afgebroken en opgenomen kunnen worden door de bacteriën en de planten en dus die stoffen ( nh4 en no2) tot giftige waardes oploopt en de vissen daar dus weer aan dood gaan, het is dus dweilen met de kraan open.nu is het beste zoals ik al eerder zij door een nieuwe externe pomp te kopen met bij behorende filtermatriaal.nu zal u vast op internet pompen tegen komen met filtermatriaal erbij maar dit is vaak een combinatie met mechanische filtermatiaal (filtersponsen). ik wil dan ook best voor u op internet gaan snuffelen wat en welke filter bij u aquarium past en de juiste opbouw aan filtermatriaal uitzoekt voor u aquarium, dit is voor mij zo gebeurt in de al zo ruime aanbod die er is. ik hoor graag van u om u verder te helpen tot dat u aquarium weer super loopt!. met zeer vriendelijke groet: harald.

#24

Door:
Ali sterkenburgh

Berichten:
42

Geregistreerd:

Goedenmorgen harald ik heb graag dat u helpt zoeken naar zo'n pomp ik wil het nu wel een keer goed hebben
ik heb de aquarium nog even voor de zekerheid op gemeten hij is 120 breedt maar 60 hoog dus geen 40 cm en 40cm diep sorrie
nu hoop ik dat ze gelijk hebben bij die winkels over de water inhoud van de bak
maar moet ik nou als de pomp gevonden de bak leeg halen het water zit er nu een 1/2 maand in
ik hoor het wel of u wat gevonden hebt ik stop met esha 2000
ik ben blij dat u waarschijnlijk de oplossing heb gevonden
knufffffffff ali


#25

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Goedemorgen ali.
Bedankt voor de exacte maten van u aquarium, u hoeft voor mij echt geen sory te zeggen.
ik ga zometeen naar mijn werk toe en ben tegen etenstijd weer terug en daarna ge ik weer effe weg met mijn vrouw en zoon.
Het wordt dus morgen of maandag dat ik u precies kan vertellen welke pomp en filtermatriaal het beste voor u aquarium noodzakelijk is.
ik heb alleen wel een vraag: het gaat hier om een externe filter pomp ook wel een potfilter genaamd die naast of onder of achter de aquarium op de grond komt te staan, mijn vraag is heeft u hier ruimte voor zo,n filter is vaak maar 25x25cm breed en 45cm hoog afhankelijk van de filter inhoud.
verder hoeft u het water er niet uit u aquarium te halen maar moet u wel om de 4dagen het aquariumwater testen op nh4 no2.
En zodra die weer oplopen moet u 50% waterverversing doen om zo de afvalstoffen ern vergiftiging te verwijderen en ook regelmatig de bodem schoonzuigen zodat er geen ontlasting van de vissen blijft liggen op de bodem.
en op het moment dat de pomp samen met de filtermatriaal en de extra toegevoegde turbo bacteriën zijn werk gaat doen zult u gaan merken dat met het testen van de nh4 en de no2 de vergiftiging weg blijft en de waterwaardes stabiel blijven. En op het moment dat alles perfect loopt kan u pas een onderhouds plan geven zodat het aquariumwater stabiel blijft in de toekomst.
en als laatste zeg u dat u blij bent dat ik waarschijnlijk de oplossingen heb gevonden heb.... maar ik kan u verzekeren dat dit niet waarschijnlijk is maar echt de oplossing is voor het probleem in u aquarium daar kan u op aan want anders laat ik u ook geen nieuwe pomp en filtermatriaal halen.
Nou u hoort snel en als u tussen door nog vragen heeft stel ze dan gerust ik help u er graag mee!
mvg harald

#26

Door:
Ali sterkenburgh

Berichten:
42

Geregistreerd:

Ja ruimte heb ik wel ik heb er een kast onder met deurtjes
alvast hartelijk bedankt voor je hulp en ik wens jullie een fijn weekend ik wacht et spanning af welke pomp ik moet ik halen en wat nog meer voor een goed en mooi aquarium
ik zal proberen om zelf ook een pomp te vinden op internet
knufffffffff ali

#27

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Goedenavond ali.
effe een vraagje! Hoeveel planten staan er in u aquarium. Staat hij hellemaal vol of staan er een paar planten(jes) in.

#28

Door:
Ali sterkenburgh

Berichten:
42

Geregistreerd:

Goedenavond Harald

Er staan 5 plantjes in gewone plantjes die met een stenen potje die heb ik altijd.

Ik heb gezocht noor de filters ik heb er een paar links op geslagen ik weet alleen niet of deze zijn wat u bedoeld.

http://www.internetwebshop.nl/webshop/bekijk_product/572422/Jebao_304_extern_Aquarium_filter_4_fasen_1200_l_hr.html

http://www.zooplus.nl/shop/vissen/pompen_aquarium/buitenfilter/jbl/212392

http://www.zooplus.nl/shop/vissen/pompen_aquarium/buitenfilter/hydor/370385

Ik ga nu de pc uit doen en zo slapen alvast weltrusten en slaap lekker allemaal.

knuffffffffff ali

#29

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Goedemorgen ali.
goed van om gewoon de pc uit te doen en te gaan slapen, hihi ik kon het weer niet laten om tot 1uur s'nachts achter de pc te blijven plakken hihi ik leer het ook nooit, maar ja! mijn passie aquarium houd mij altijd wakker dus ben ik ook met plezier op jacht gegaan naar een goeie en zeer scherp geprijste potfilters die voldoet voor het gebruik van biologische filtering.
je moet bij een aanschaf met een paar dingen rekening houden.
1* de pomp moet een overcapiciteit hebben bij biologsche filtering,waarbij hij 3x de inhoud van je aquarium kan filteren in een uur,maar ook niet meer dan dat want anders heb je kans dat je bacteriën zich niet goed kunnen aanhechten aan het matriaal.
2* je moet hem in snelheid kunnen aanpassen.
3* er moeten genoeg filter maandjes in het filterhuis aanwezig zijn om over verschilende biologisch filtermatriaal te filteren om genoeg verschilende bacteriën te laten huisvesten in u filter.
4* het filterhuis moet van een donker matriaal zijn gemaakt om zo min mogelijk licht binnen te laten dringen
dus van de drie links die u heeft gestuurd valt de laatste af.
de eerste link ook omdat als er in de toekomst meschien een onderdeel kapot kan gaan en u dan met moeite opzoek moet gaan naar dat onderdeel en er dus vaak dan ook een langere levertijd bij komt kijken,maar de filter mag bij biologische filtering het liefst niet langer stil staan dan 2uur omdat dan al een deel van je bacteriën aan het afsterfen zijn.
ik zelf kwam gisteravond ook bij de tweede link, en dan heb ik het over de "jbl cristalprofi E1501 greenline.
nou is hij bij zooplus(u link) €119 en bij aquaria veldhuis €115.
persoonlijk zou ik dus voor de jbl gaan plus als er wat kapot gaat dan kun je wel zo beetje bij elke aquariumwinkel onderdelen er van kopen of met spoed laten bestellen om de filter zo snel mogenlijk weer te laten draaien.

maar met alleen de pomp ben je er nog niet.
om hem biologisch te laten draaien moet u er wel biologigsch filtermatriaal in stoppen. bij de jbl pomp zit al wat biologische filter matriaal bij, maar om eerlijk te zijn is dit geen goede matriaal keuze.
mijn ervaring dat het beste matriaal echt beter van het merk eheim gekocht kan worden, ik heb namelijk in het verleden alleen maar problemen gehad met het biologische afbraak proces van een andere merk filtermatriaal daarbij kom ook nog dat een perfecte biologische filtering alleen berijkt wordt door dat men over verschillende filtermatriaal van verschillende hechtopervlakte filterd.

nou beste ali het is een helle lap tekst geworden ik hoop dat u er wijzer van bent geworden en dit is nog maar 1 procent over de uitleg over het houden van een aquarium.
laat mij aub effe weten of u de pomp oke vind,maar bestel hem dan nog niet.
want als u de filterpomp ook wat lijkt, dan moet ik nog effe gaan kijken naar de filtermatriaal opbouw en wat opstart bacteriën en of dat allemaal in eenkeer bij de zelfde winkel voor u te bestellen is zodat alles inkeer bezorgt kan worden of zelf opgehaald kan worden.
nou ik hoor snel van u
mvg harald
ps nu zal u meschien wel denken wat een toffe man dat hij dit wilt doen voor mij!
maar dat komt omdat ik op een zaterdag bij een vriend in zijn aquariumwinkel vrijwilig mensen met problemen hielp en bij hun thuis kwam om de aquarium prolemen te verhelpen. maar de winkel heeft hij weggedaan ivm waterschade. en nu probeer ik hobbyisten te helpen via deze weg! vandaar dat ik u ook graag help tot de aquarium weer goed loop.
mvg harald.


#30

Door:
Ali sterkenburgh

Berichten:
42

Geregistreerd:

Goedenmorgen dan ga ik ook voor de tweede link
die jbl pomp
ik hoor het verder wel
knuffffff ali
ps je ben een toffe man die zo helpt

Steun ons op social media