De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Mijn tropische gaan dood

83 berichten • Pagina 2 van 9

#11

Door:
Ali sterkenburgh

Berichten:
42

Geregistreerd:

Vanavond neemt mijn zoon de testjes mee dus nog even wachten op de uitslag oke


#12

Door:
Ali sterkenburgh

Berichten:
42

Geregistreerd:

Hoi ik heb de test gedaan
no 3 = 250
no 2 = 4'd
ph = 6.4
ik snap er niks van dit is de eerste keer dat ik test ik wist alleen de hard heid van het water

#13

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Bedoel je de kh of de gh die alleen maar kent.
hoe dan ook het gaat niet goed in je aquarium de waarde no2 en no3 zijn giftig en je heb niet de nh4 getest maar die zal hoe dan ook, ook schokkend zijn. Dus totaal waterverversing uitvoeren. De rest van mijn advies volg nog.

#14

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Hoi Ali. Ik heb jou de nh4 no2 en de no3 laten testen maar wat zeggen deze waardes eigenlijk over de conditie van je aquarium en vissen,dat zal ik je uitleggen.

In je aquarium en vooral in je filter zitten bacteriën die zorgen voor de afbraak van alle afvalstoffen die je vissen afgeven zoals ontlasting. Deze bacteriën breken de afvalstoffen in stappen af van ammonium naar nitriet naar nitraat.

Dat laatste gebruik je planten als voeding in kleine niet meetbare hoeveelheden.

Ammonium = nh4
Nitriet = no2
Nitraat = no3op

Het moment dat er iets fout gaat met jou bacteriën of als ze de afvalstoffen niet volledig kunnen omzetten door bv teveel vissen in je aquarium of geen goeie onderkomen in je filter voor de bacterien (door verkeerde filtermatriaal of opbouw) of er zijn medicijnen toegevoegt die deze bacteriën verstoord hebben. Dan zal in welk geval dan ook die waardes gaan stijgen tot giftige waardes voor je vissen, waar aan ze dus zullen dood gaan of vervormingen gaan tonen in hun groei.

Het is daarom ook belangrijk om de nh4 en no2 zo laag mogenlijk te houden.nh4 onder de 0,05 no2 onder de 0,01 no3 niet boven de 30. Een te hoog no3 in combinatie met een te hoog po4 (fosfaat) zal een verspreiding van alg tot gevolg hebben.

Het is dus belangrijk om er achter te komen waar het dus fout in is gegaan waardoor de waardes niet oke zijn en dit te herstelen.


#15

Door:
Ali sterkenburgh

Berichten:
42

Geregistreerd:

Ik heb een aquarium van 120 breedt en 50 hoog. Ik heb er twee filter pompen in zitten 1 met zwarte.

Ik zeg maar even sponsjes die maak ik 1 keer in de week schoon en 1 pomp met een soort bakje er in met zwarte kleine kooltjes en een lucht blazer die aan elke kan van de bak lucht geeft.

Ik heb 10 neontetra's, 3 maanvissen, 2 groeien als kool en 1 is nog net zo klein als toen. Ik heb hem gekocht tegelijk met de andere maanvis.

Ik heb 5 roodkopzalmpjes en 6 ja, zegmaar klein gemengt das van zwaard dragen en molly's en dan een paar jonge guppen.

Maar als ik het goed begrijp moet ik de bak dus leeg makenen vers water er in doen ik heb dit probleem al sinds ik deze bak heb gekocht iedere keer gaan de vissen dood.

Ik heb de aquarium nu ongeveer 3 jaar en iedere keer. Ook als ik alles heb vernieuwd, nieuw grint, nieuwe plantjes, vers water esha 2000 doe ik er ook in dus zeg maar helemaal opnieuw ingericht. Water laten rusten pompen aan lucht aan en dan na een poosje de vissen er weer in en dan na een week gaan er vissen weer dood.

Ik vind het heel mooi ook om te doen maar wordt er moedeloos van ik heb een longoperatie gehad dus zal de reserve bak morgen vullen met water en in ieder geval de vissen eerst veilig stellenals u een oplossing weet die mij in 1 keer kan helpen dan hoor ik dat graag.

Ik vind een aquarium heel mooi en ook gezellig maar als de vissen iedere keer dood gaan heb ik echt even goede raad nodigde dieren winkel hier snap er ook niks vanin ieder geval bedank ik u voor u hulp.

Ik hoop dat ik nog tips mag krijgen van hoe en wat ik nu moet en kan doen.

Liefs Ali

#16

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Hoi ali
ik zal je helpen want er gaat inderdaad iets niet goed. En dat komt dus door de steeds terug komende hooge giftige waardes. Ik probeer morgen in de loop van de dag of avond het een en ander uit te leggen. Want zo te lezen gaat het in je filter al helemaal fout. Heb je ook last van alg op je ruit of op je plantjes of waar dan ook.
mvg harald

#17

Door:
Ali sterkenburgh

Berichten:
42

Geregistreerd:

Nee op de ramen niet wel op de deksel en iedere slakken in de bak. Ik dank u dat u mij wilt helpen vind ik echt tof.

Ik vul morgen vast de reserve bak met water.

Ik nu slapen nog een fijne avond voor u en dan wacht ik uw bericht morgen af.

Groetjes Ali

#18

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Die slakken komen door de regelmatige onbelans in de aquarium,die vertellen net als algen dat het niet goed gaat in u aquarium. Dus dat probleem lost zich van zelf wel op als de aquarium eerders weer goed en stabiel blijft draaien, en anders hebben we daar nog slak etende slakken voor omdat aan te pakken.
Eerst zorgen dat u weer kan genieten van de hobby zonder dat er vissen dood gaan en er steeds veel tijd kwijt ben aan het schoonmaken.

#19

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Beste ali.heeft u voor mij alvast de antwoorden op de onderstaande vragen,zodat ik u advies op maat kan geven die bij u aquarium past.*hoeveel liter is u aquarium.*u heeft twee filter pompen,welk merk en type is dit.*hoeveel planten heeft u er nu instaan.*waarom geeft u esha 2000.*hoe heet de dierenwinkel die ook geen antw weet op u problemen en in welke stad of dorp zit die winkel.*en bij welke winkel heeft u zoon de test gekocht (nh4,no2,no3)zoals ik al eerder zei kan en ga ik u helpen.maar u vroeg voor een oplossing die u in een keer kan helpen!.maar de oplossing heeft wel een inwerk tijd nodig i.v.m aangroeiende bacteriën in de filter die u nodig heeft in u aquarium, om hem perfect te laten draaien.wat weer resulteerd in een stabiel lopende aquarium waarbij u geen onnodig geld meer hoef uit tegeven aan nieuwe vissen of grind of wat dan ook, omdat de vissen steeds dood gaan.want een aquarium hobby die veel geld kost is een verkeerde draaiende bak.ik probeer u ook een verzorging's plan op maat te geven, want elke week de filter schoonmaken is niet corect.
mvg harald


#20

Door:
Ali sterkenburgh

Berichten:
42

Geregistreerd:

Hoi harald ik heb twee pompen aqua one 102 f
de test heeft mijn zoon bij pets place gehaald en in mijn aquarium gaat ongeveer 225 liter water en bij pets place en kuipers dieren winkelen hobby hier in Enschede weten ze niet waarom de vissen steeds doodgaan en die hebben alleen gezegt de pompen elke week schoonmaken uit spoelen , de pompen heb ik bij kuipers dieren winkel gehaald en bij velda of ook wel veldhuis een groot aquarium bedrijf heeft esh 2000 aangeraden omdat het ook het water zuiverde,enals ik nieuwe vis ging kopen moest ik dat er bij in gooien een stuk of 15 druppels dus ik neem aan dat hun er verstand van hebben dus
en als er vissen dood gingen moest ik ook esh 2000 gebruiken ,ik heb het vermoeden dat dat helemaal niet goed is he als ik het zo lees van van waarom gebruik je esh 2000

Steun ons op social media