De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Melkachtige waas

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Laura Vliegenthart

Berichten:
1

Geregistreerd:

Beste aquarianen,

sinds een week of twee hebben we een melkachtige witte waas in het aquarium het water was eerst kraakhelder.

wat zou de oorzaak kunnen zijn? zijn al aan het zoeken geweest op internet maar komen er niet achter en het rare is het wordt steeds erger.

hopelijk heeft een van jullie of een oplossing of weet ie waar dit door veroorzaakt wordt.

het is een nieuw aquarium wat al een paar weken is opgestart eerst alleen met de bodem erin daarna de pomp en verwarming.

hopelijk hoor ik snel iets van jullie.

groetjes Laura


#2

Door:
Anja Smorenburg

Berichten:
68

Geregistreerd:

Hoi.
Ik vermoed dat zich nu de bacteriën zijn aan t vormen en dat kan tot 4 weken duren. Zolang moet je ook wachten met vissen erin te zetten. Tevens heb ik dat verschijnsel ook enkele dagen als er onweer in de lucht zit!
Heb je ook op t oppervlak drijfplantjes? Deze houden de felle verlichting van de lampen tegen die , omdat ze nieuw zijn, nog erg fel branden en de waterkwaliteit ook kunnen aantasten!
Doe ook niet t water verversen of de pomp schoonmaken, wacht tot de 4 weken om zijn anders spoel je de goede bacteriën er weer uit!
Misschien dat je iets aan mijn antwoord hebt of dat er iemand nog reageert die iets anders weet, ik zou m in ieder geval nog 2 weken leeg laten draaien. Groetjes, Anja en suc6.

#3

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Normaal gesproken zal de witte waas na twee of drie dagen verdwijnen, blijft het langer, dan moet je uitzoeken wat er mis is met het filter.

Bij een startend aquarium doe ik altijd een paar extra witte watten of zeer fijn filtermateriaal in het filter extra bij. Lekker vol proppen om nog meer bacterie te kweken. In fijn filtersponzen, vooral watten nestelen zich graag de nuttige bacterie die hard nodig zijn bij een pas opgestart aquarium.

Een witte waas kan bij een al langer draaiend aquarium komen omdat het filter niet meer goed functioneert.

Controleer de waterstroming wat door het filtersysteem heengaat, het moet krachtig door heel het filterhuis blijven circuleren. Het kan door filtermateriaal komen wat aan het dichtslibben is met vuil waardoor het niet goed meer doorstroomt.

Het kan ook dat de aquarium pomp zelf verstopt raakt met vuil. Bij de meeste aquariumpompjes kan je deze openmaken om de binnenkant ervan schoon te maken.

Maak nooit je filter in één keer helemaal schoon. Dan dood je de nuttige bacterie die in het filter zitten. Die zijn nodig om je water glashelder te houden.

#4

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Beste laura
Ik sluit mij volledig aan bij rene en anja.
hier heb ik ook nog een link met de nodige informatie er over.

http://www.aquariumfans.nl/witte-waas-in-het-aquarium-bestrijden
grtjes

Steun ons op social media