De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Koper in mijn aquarium

8 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
William Staelens

Berichten:
13

Geregistreerd:

Ik zou graag een koperen kogel in mijn garnalenbak willen steken ik heb al gelezen dat koper slecht is voor aquariumvissen maar nu is mijn vraag of een stukje koper 5 garnalen down kan leggen nog voor de kogelkenners onder ons het is een 7x65R kogel ongeveer 6,5 cm nog even dingen over mijn garnalenbak:11,5 hoog en 19 cm breed er zitten 5 volgroeide pinnochiogarnalen bij en ik zou nog een rustige kempvis willen bijsteken ( hangt af van schoolrapport)


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Koper is zeker slecht voor de vissen. Zelfs oude koperen kraanwater leidingen kunnen voor problemen zorgen.

Daarnaast zijn garnalen nog gevoeliger voor allerlei verkeerde waterwaardes. Het is daarom beter om dit toch niet te doen.

Misschien is er wel een oplossing voor, maar dat weet ik niet precies. Ik weet dat er een soort coating is waarmee je iets kan inspuiten waardoor het een soort beschermlaag krijg. Misschien is dat wel mogelijk om bij je kogel te doen. Dit zou je dan even moeten opzoeken of bij een aquariumwinkel hierover informatie zien te krijgen.

#3

Door:
William Staelens

Berichten:
13

Geregistreerd:

Bedankt voor je reactie nog een klein vraagje is een heeeeeeele kleine hoeveelheid ijzerdraad ook dodelijk (gewoon ijzerdraad geen koper)

#4

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Een beetje ijzerdraad kan je gewoon doen. Teveel ijzer is wel schadelijk. Maar om planten op je achterwand van aquarium vast te binden kun je gewoon allemaal stukjes ijzerdraad gebruiken. Die draadjes zullen na tijd gaan roesten, ook dit kan geen kwaad.

Aquarium planten hebben altijd een beetje ijzer nodig voor de groei en sterkte. Door wat ijzerdraadjes te gebruiken kun je de ijzerwaarde iets hoger maken waar aquarium planten van kunnen profiteren. Als je wat ijzerdraadjes gebruikt is het mooiste hiervan, dat je dan minder speciale ijzer-plantenvoeding hoeft te gebruiken om je planten mooi te houden.

Misschien heb je geen planten in aquarium, maar dan weet je in ieder geval dat wat draadjes weinig kwaad kan en juist gunstig kan zijn voor planten, omdat dit de waterwaarde (Fe) iets zal verhogen.

Bij gebrek aan ijzer worden plantenbladeren geel van kleur. De maximale toestaande waarde voor ijzer is (Fe) 0,5 mg per liter.


#5

Door:
Jan Hendriks

Berichten:
1

Geregistreerd:

Wil ik niet meteen beweren dat vast ijzer goed is. Planten nemen alleen ionen op. Heeft ijzer maakt Fe3+ ionen.
Planten schijnen juist Fe2+ ionen nodig te hebben.
Deze worden door bacteriën gemaakt, ontstaan niet uit roestvorming.

#6

Door:
Etienne Durinck

Berichten:
9

Geregistreerd:

Wanneer U dit doet voorspel ik U met absolute zekerheid. Het langzaam maar zeker overlijden van alle levende gave in Uw aquarium. Zo wordt bijvoorbeeld ook nog altijd gebruik gemaakt van kopersulfaat pentahydraat om zwembaden alg vrij te houden. Mag slechts in zeer geringe dosis worden gebruikt want zo'n onschuldig goedje is dit beslist niet !

#7

Door:
William Staelens

Berichten:
13

Geregistreerd:

Ik heb overlaatst een garnaal gestorven hij zwom op zijn zijkant en want schoot hij door het water. Ik dacht dat hij aan het vervellen was dus ik liet hem doen na een uur was hij nog altijd bezig met raar te doen ik heb hem dan apart gezet. Ik kwam een tijdje later (30 min.) terug en hij lag dood en ondoorzichtig het was een pinocchiogarnaal. Is dit de melkziekte? Ik hoop snel een antwoord te krijgen

#8

Door:
Monique Anthonio

Berichten:
118

Geregistreerd:

Of bij een wapenzaak navragen.

Steun ons op social media