De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Kleine zwaarddragers en guppy's

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Bruno

Berichten:
2

Geregistreerd:

Hallo allemaal,
Ik ben nieuw op dit forum en heb een vraag: Kan ik mijn kleine zwaarddragers en guppys in een glazen bak/vaas laten opgroeien? Ze zijn nu te klein voor een vis die de al wat grotere ook al blijkt te lusten! Wat moet ik doen? Ik heb zo'n hangbakje in mijn aquarium zitten, maar ik vind dat te klein voor de visjes. Heeft iemand raad?
Alvast Bedankt!


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Het mooist is gewoon laten opgroeien in je aquarium. Het apart zetten is niet nodig zolang je maar zorg dat er voldoende schuilplekken zijn.

Door de visjes apart te zetten is er ook kans dat zwakke visjes het overleven. Het is altijd beter om de natuur het zelf te laten bepalen, zodat je sterke vissen eraan overhoud.

Maar mocht je ze toch graag apart zetten, dan is het toch beter om zo'n speciaal kweekbakje in aquarium te houden. Omdat het water in bakje ook moet blijven stromen. Dankzij de gaatjes kan dan constant het water vers blijven. Dit bevorderd ook de groei van de baby visjes.

Ook komen de visjes van oorsprong uit het tropisch gebied waar zij gewend zijn aan een warmer klimaat dan waar wij leven. Het kweekbakje hangend in het aquarium zorgt dat de temperatuur optimaal blijft.

Nog een tip. Als je een kweekbakje gebruikt, doe daar dan een beetje plantjes in. Zo voelen de visjes zich meer op gemak.

#3

Door:
Bruno

Berichten:
2

Geregistreerd:

Bedankt voor je reactie ik blijf ze denk ik toch apart houden. ik heb namelijk een hongerige malawi cichliden in mijn bak, zelfs van de visjes van zo'n 3cm heb ik een dode gevonden. Ik heb ze van iemand gekregen vandaar dat ik ze liever nog wat groter laat worden.

Steun ons op social media