De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Klein beetje bruine planten

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Lisa van Essen

Berichten:
2

Geregistreerd:

Hallo allemaal, ik ben Lisa en ik ben 15 jaar.

Ik heb een nieuwe bak gekregen. De guppy kit.
Ik heb eigenlijk te veel vissen, omdat ik slecht geïnformeerd ben in de winkel.

Nou had ik heel erg geel water en die winkel wist niet wat het zou kunnen zijn en de watertest was goed.

Nou ben ik naar een andere winkel geweest, en daar bleek ik vreselijk veel nitriet in de bak te hebben zitten. Ik ben meteen een week lang om de dag 1/3 water eruit gehaald en telkens 5ml toxivec erbij gedaan.

Na 3 keer getest te hebben was het water helemaal weer op niveau! Gelukkig maar!

Nu voer ik om de dag en ik geef 1x per week een algentablet. Ik haal 1x per week 1/3 water eruit en voeg daar Aquatan aan toe.

Maar nu worden mijn planten een beetje bruin. Ik heb 5cm voedingsbodem en 4 cm fijn grind. Er stond wel op de toxivec dat de planten konden reageren daarop. Maar ik ben nu gestopt met de toxivec sinds een paar dagen en de planten worden niet beter. Moet ik gewoon geduld hebben?

Heel verhaal, maar hopelijk heeft iemand een antwoord!

Mvg, Lisa


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Leuk verhaal, zo kan ik mij goed verdiepen in hoe je aquarium werkt. Dat helpt voor een oplossing.

Je doet het allemaal goed. Je moet inderdaad stoppen met het gebruik van middeltjes in je aquarium. Die zijn nu niet meer nodig. Het enige wat je extra kan gebruiken is plantenvoeding en co2.

Ververs iedere twee weken zo'n 10% van het aquariumwater. Mocht je een klein aquarium hebben dan is het beter om iedere week 10% water te verversen. Maak nooit een filter schoon, tenzij het echt nodig is. Maar dan altijd maar één stukje ervan een klein beetje schoonmaken, nooit heel goed doen.

Het bruin worden van de planten kan komen doordat de aquariumlampen te weinig lichturen hebben. Een aquarium hoort 8 uur tot maximaal 10 uur per dag de branden.

Het bruin op planten kan ook komen doordat het nog een nieuw aquarium is. Met wat meer geduld zal het vanzelf verdwijnen.

Een voedingsbodem is eigenlijk niet nodig omdat de meeste planten hun voeding uit het water halen. Rode planten halen hun voedsel weer wel uit de bodem. Voor planten die uit het water hun voeding halen zijn complete plantenvoeding flesjes verkrijgbaar.

#3

Door:
Lisa van Essen

Berichten:
2

Geregistreerd:

Heel erg bedankt voor je uitgebreide uitleg! Ik ga hier zeker mee aan de slag!

Ik wist dat helemaal niet van de voedingsbodem. Dit is mij namelijk verteld dat het juist wel moest. Ik ben blij met deze informatie.

Mvg, Lisa

Steun ons op social media