De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Kikkers in de tropische bak

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Gerard Scheffer

Berichten:
2

Geregistreerd:

Hoi, ik ben net lid geworden en heb al meteen een prangende vraag. Ik heb een bak van ca 120 liter, gezond, planten en bewoners ( pantsermeervallen, dwerggoerami's, vijfstreepbarbeeltjes, cherrybarbeeltjes, twee maanvissen, hoogvinkarpers en geelpunt algeneters). Nu zou ik graag een paar kikkers in de bak willen, maar welke zijn geschikt? Ik heb geen droge plekken, het water staat op max dus het moeten geen terrariumkikkers zijn.


#2

Door:
Anja Smorenburg

Berichten:
68

Geregistreerd:

Hoi Gerard.
Toevallig ben ik er ook van plan n paar te halen!
Degene die je moet hebben is de dwergklauwkikker. Let er in de winkel op dat je ze niet de klauwkikker verkopen, deze eet alles op en wordt erg groot!
Kijk maar op mijn berichten op pagina 3 geloof ik, daar hebben ze t me uitgelegd dat ze slecht zien en daarom niet agressief.

Groetjes, Anja.

#3

Door:
Gerard Scheffer

Berichten:
2

Geregistreerd:

Hoi Anja,

Ja, daar had ik van gehoord. Alleen, ik heb begrepen dat het aquatische kikkers moeten zijn, die hebben geen "droge" plek nodig boven water voor af en toe, en het water mag maar 30 cm. diep zijn. Dat werkt in mijn bak niet, het water staat tot aan de max-streep en ik heb geen rots of blad waar ze op kunnen zitten. Dus?

#4

Door:
Anja Smorenburg

Berichten:
68

Geregistreerd:

Hoi Gerard.
Bij de kennis van mij zitten ze gewoon in diep water!
Idd komen ze af en toe naar boven drijven en meestal is er nog wat plaats voor lucht in je bak, haal er anders n beetje uit. Maar wat ik al zei...... let er ook op dat ze zwemvliezen tussen hun voorpootjes hebben. Dit heeft de grote klauwkikker niet!

Groetjes, Anja.

Steun ons op social media