De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Het uitlaat pijpje van aquariumpomp er weer in krijgen

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Hans

Berichten:
1

Geregistreerd:

Ik heb een aquarium heb hem schoon gemaakt achterwand erin wil de pomp erin doen zit iets hoger en kan ik het pijpje er niet op krijgen. Wie heeft een tip?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Ik had je vraag verkeerd gelezen. Maar ik begrijp dat het uitlaat stukje niet meer goed in de pomp past omdat de filterpomp iets hoger nu zit. Ik heb de titel van het bericht even aangepast zodat het duidelijker staat.

Ik heb zelf ook wel eens problemen om het uitlaat pijpje er weer naar behoren in te krijgen. Het past allemaal maar heel nauwkeurig. Met wat wrikken lukt het soms wel. Maar ik heb ook eens een keer meegemaakt dat het rubber erom niet goed meer was, waardoor de pomp minder goed op zijn plek gedrukt kon worden.

De pomp zit bij mijn in een gat gedrukt. Als daar iets in zit, vuil of een slakkenhuisje dan kan dit ook al een probleem worden. Het past helaas altijd heel precies dus probeer even het pompje er weer uit te halen en te kijken of er geen vuil in zit. Druk het weer terug op zijn plaats en let goed op of het dan zit zoals het hoort te zijn. Daarna zou het pijpje er met een kleine draaibeweging wel weer in moeten passen.

Het uitlaat pijpje kan je soms ook andersom erin doen. Het kan zijn dat het dan ook beter past.

Er zijn verder helaas geen trucjes voor als oplossing.

Steun ons op social media