De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Helena slakken tegen kleine slakjes

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Rj

Berichten:
2

Geregistreerd:

Hallo,

Ik heb sinds kort door aanschaf van wat nieuwe waterplanten een explosie van kleine zeer snelle slakjes in mijn tropische aquarium.

Nu wil ik een paar Anatome helena slakken kopen om de plaag tegen te gaan, maar vraag mij daarbij af of daarmee ook de grote turboslakken die in mijn bak zitten het slachtoffer zullen worden.

Iemand ervaring mee of oplossing voor?
Alvast bedank groet Rene


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Turboslakken? Ik heb Anatome Helena slakken en bevallen mij uitstekend. Deze slakken zijn goed inzetbaar om de slakkenpopulatie te verminderen, maar helemaal afkomen van slakken dat lukt er niet mee.

Ik heb sterk het vermoede dat de Anetome Helenaslak de slakkeneitjes eten in plaats van de slakken zelf. Althans, ik zie ze nauwelijks de slakken zelf eten. Misschien kijk ik wel op het verkeerde ogenblik, wie weet! Hoe dan ook, deze slakken zorgen wel dat de slakkenpopulatie klein blijft.

Het is ook niet nodig om van alle slakken af te komen. Slakken zijn nuttige dieren, goede opruimers voor aquarium.

Ik weet wel dat de Anetome Helenaslak de meest grote slakken met rust laat. Daarmee bedoel ik de bekende Appelslakken. De jonge, kleinere appelslakken zullen aangevallen en als prooi worden aangezien. De grote appelslakken blijven leven en zullen wel instaat zijn om voor nakomelingen te zorgen.

Veel slakken zijn tweeslachtig, maar de Helena niet. Neem tenminste vijf Helena's. Als je vijf stuks neemt heb je kans dat je zowel vrouwtjes als mannetjes hebt en zich snel vermeerderen.

Wanneer je de Helena's sneller wilt vermeerderen dan moet je zorgen dat er voldoende voer aanwezig is. Je kan algentabletten gebruiken, die vinden ze wel lekker. Maar nog beter is om visvlees te gebruiken, een spiering visje of mossel.

Hoe meer voedsel aanwezig is hoe sneller ze zich voortplanten. De jonge Helena's zullen zich het meest in bodem ophouden tot ze sterker zijn, pas dan laten ze zich goed zien.

#3

Door:
Rj

Berichten:
2

Geregistreerd:

Hartelijk dank voor je reactie, ik ga over tot aanschaf van 5 Helena's. Mvgr Rene

Steun ons op social media