De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Guppy baby boom

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Lesly Blommaert

Berichten:
1

Geregistreerd:

Hallo,
heb sinds kort 3 meisjes guppen gekocht en bij mijn mannetjes gezet, ze waren al in verwachting toen ik ze kocht. nu had ik gelezen dat als je de gup laat bevallen in de aquarium er met geluk wel een paar baby's zouden overblijven, de meesten zouden worden opgegeten.
nu in mijn geval dus niet .
23 mini's dat ik er na 5 dagen uitgevist heb, ze zitten nu in een bakje zonder filter of luchtfilter,wel met drijfplantjes en temperatuur is 24, ondertussen is mijn 2de gupje bevallen en mijn 2de aquarium staat nog niet op punt! wat doe ik het best voor de baby's??
in mijn aquarium is er momenteel een overbevolking aan visjes en geen plaats voor baby's. heb het niet meer onder controle vrees ik. :(


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Haha! Ja dat is het probleem met guppy's. Wat je vooral niet moet doen is je baby guppy's beschermen. Gewoon in je bak laten zonder bescherming.

Als een volwassen gup een baby te pakken krijgt en opeet, dan is dat geen probleem. Het is juist gezond voer voor je volwassen vissen!

De kleine visjes die het wel overleven is daardoor een stuk kleiner. Op die manier behoudt je ook veel sterkere en gezondere vissen aan over.

Daarnaast kan je, indien mogelijk, ligt aan de grote van je aquarium, er misschien een grotere vis bij plaatsen. Bijvoorbeeld een zwaarddrager, die lust je jongste visjes rauw! Op die manier zorg je ervoor dat er minder jongen overblijven.

De vissen die je nu hebt zou je kunnen proberen kwijt te raken via een aquariumwinkel, misschien nemen zij de vissen van je over, wie weet! Het valt altijd te proberen toch?

Het kan ook zijn dat de aquariumwinkel jouw vissen als voer gebruiken voor hun wat grotere vissen die ze hebben. Maar.. het is beter dan in je aquarium houden.

Overbevolking moet je zien te voorkomen. Dit kan namelijk allerlei problemen gaan geven, allerlei ziektes en stress en daaraan doodgaan. Dat moet je ook niet willen toch? Je kunt beter de gezondste en mooiste overhouden voor je vissencollectie!

Ik hoor wel vaker dat mensen die hun vissen bij aquariumwinkel gebracht hebben in ruil daarvoor een potje vissenvoer terugkrijgen, voor heel je vishandel een voer-potje met lekkernij voor je mooie vissen, dat is nog eens een mooie ruil! Wel eerst navragen voordat je met heel je vishandel naar de viswinkel toegaat.

Wat je ook kan proberen is om enkel maar mannetjes over te houden of alleen maar vrouwtjes, zodat ze zich niet verder kunnen vermenigvuldigen.

Steun ons op social media