De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Guppen verdwijnen zonder verklaring

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Aa van der wal

Berichten:
2

Geregistreerd:

Heb 1 meter bak alleen met guppen. Het is ongelooflijk hoeveel guppen er als sneeuw in de zon verdwijnen.

Ik vind zeer weinig dode guppen. Waar blijven de lijken?

Zijn guppen dan kannibalen?
Iemand een verklaring?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

De guppen kunnen niet zomaar verdwijnen, tenzij deze nog zo klein zijn en opgegeten worden door de wat grotere vissen. Baby guppen kunnen ook door hun ouders gegeten worden.

Dode vissen rollen vaak over de bodem richting het filter. Afhankelijk van de waterstroming en sterkte. Deze kunnen uit het zicht achter stenen of ander decoratie materiaal liggen.

Als het om volwassen guppen gaat dan kan het zijn dat deze in uw filtersysteem helemaal onderop zijn terecht gekomen. Haal voorzichtig het filtermateriaal uit het filterhuis en kijk of u daar de guppen kunt vinden.

Mocht het zijn dat de vissen zich daar verscholen hebben gehouden, dan is belangrijk om daarna te kijken hoe de vissen daarin terecht zijn gekomen.

In mijn filtersysteem zitten geen openingen waar de vissen doorheen kunnen. Een aantal vissen is het toch gelukt om in het filter te komen. Eerst wist ik niet hoe het kwam. Uiteindelijk kwam ik erachter. Bij het verschonen zet ik het pompje uit. Ik haal het uitlaat pijpje van de pomp eraf. Op die manier kan ik beter bij het filtermateriaal. Doordat ik het pijpje tijdelijk losmaak ontstaat er een kleine opening. In de douch maak het filtermateriaal schoon. Als ik dan terug komt bij mijn aquarium dan hebben de vissen al tijd genoeg gehad om via die opening het filter binnen te glippen.

Het kan dus makkelijk dat op die manier uw guppen ook terecht komen in uw filtersysteem.

#3

Door:
Aa van der wal

Berichten:
2

Geregistreerd:

Hoe kan het dan zo zijn dat ik dit vaker hoor. Van de week was ik in de dierenwinkel en daar zeiden ze dat ze mijn verhaal vaak horen.

Toch zal ik morgen eens mijn pomp nakijken.

Jonge guppen schep ik er zowiezo uit en zet ze apart in een ander aquarium omdat ik weet dat grote guppen de kleintjes gewoon opeten ondanks dat ze voldoende voer krijgen.

Steun ons op social media