De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Goerami doet raar

5 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Ferry

Berichten:
9

Geregistreerd:

Geachte visliefhebbers,

Ik heb sinds een dikke week een mannetjes dwerg goerami en 3 vrouwtjes erbij.Heb een 60 liter bakkie met een stuk of 15 visjes erin.Ze hebben genoeg schuilplekken maar mijn mannetje vertoond raar gedrag.Zijn ze soms doorgekweekt?Hij ligt plat op de grond en ademt snel.Lijkt wel of hij dood gaat maar zodra er eten wordt geserveerd zwemt hij naar de oppervlakte en gaat eten.Daarna zakt hij weer naar de bodem en blijft daar liggen (plat of tegen de filter inlaat geplakt) wat kan dit toch zijn want weet niet of ik hem apart moet zetten want tenslotte eet hij goed.


#2

Door:
Etienne Durinck

Berichten:
9

Geregistreerd:

Goerami soorten zijn typische oppervlaktevissen. Dat gedrag van op de bodem liggen bewijst zonder meer dat het dier ziek is. Het gaat hem hier dus duidelijk niet om een uitwendige infectie ziekte daar de andere visjes gezond zijn. Er zou wel eens iets mis kunnen zijn met de zwemblaas van deze vis; waardoor hij niet meer in staat is lang aan het oppervlak te verblijven. De kans lijkt me dan ook klein dat dit visje hiervan nog zal herstellen.

#3

Door:
Ferry

Berichten:
9

Geregistreerd:

Beste,

Goerami is idd overleden helaas.Heb nu een Juwel 180 er heb daar meerdere goerami's in.Ze liggen s'nachts op de grond of net er boven tussen de planten.Het gaat nu goed maar wat er nu aan de hand was met die goerami weet ik niet.Het kan idd een blaas probleem zijn geweest.valt daar overigens iets aan te doen?Kan het komen door het door fokken van de vis?Deze goerami kwam bij een groot doe het zelf winkel vandaan maar heb zo mijn twijfels of dat wel gezonde sterke vissen zijn die verkocht worden bij zulke bedrijven.Denk dat ik voortaan naar een kwekerij gaat om visjes te kopen.Thnx voor je reactie (y)

#4

Door:
Etienne Durinck

Berichten:
9

Geregistreerd:

Inwendige ziektes bij vissen genezen wordt beslist iets anders. Eerst moet een juiste diagnose van de ziekte worden vastgesteld. En zo lang de vis eet is een behandeling met geneesmiddelen misschien nog mogelijk. Het geneesmiddel kan in het voer vermengd worden. Wanneer een medische ingreep noodzakelijk zou blijken wordt dit uiteraard een onmogelijke opgave. En verder mag men het prijskaartje hierbij niet uit het oog verliezen. Voor de tussenkomst van de dierenarts noch voor de geneesmiddelen is er enige tussenkomst door de mutualiteit of ziekenzorg. Het uiteindelijke prijskaartje kan dus een fors bedrag vertonen.
Misschien nog een tip vooraleer U zich nog nieuwe vissen aanschaft. Neem er rustig de tijd voor om de vissen die U wenst te kopen eerst eens zeer goed te bekijken. Vinnen OK ? Geen plekje of vlekje te bespeuren ? Ademhaling normaal ? Eén of meerdere vissen die zich afzonderen ? Schrikachtig gedrag ? Geen ingevallen of juist een opgezwollen indruk ? Van het minste dat U ziet dat net niet OK is; is dit voor U de reden om te zeggen : hier koop ik gewoon niets.


#5

Door:
Ferry

Berichten:
9

Geregistreerd:

Duidelijk en dank voor je antwoord

Steun ons op social media