De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Dwergklauwkikker en maanvis

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Sam rutting

Berichten:
2

Geregistreerd:

Ik heb gisteren 2 dwergklauwkikkertjes in mn bak gegooid.. superleuke beestjes maar toen ik vanmorgen ging kijken waren ze allebei weg. Heb mijn hele bak doorgezocht maar kan ze echt nergens terug vinden. Niet onder de stenen, in de buizen, aan planten of in de pomp.. mijn bak is verder hermetisch afgesloten dus ze kunnen er niet uit zijn geklommen. Nou zei iemand mij dat mijn maanvis ze kon hebben opgegeten. Leek mij sterk maar weet iemand of dit mogelijk is? Voordat ik straks nieuwe koop en ze worden weer opgegeten..


#2

Door:
Mike van Staveren

Berichten:
4

Geregistreerd:

Dan moet of je kikkers heel klein of je maanvis heel groot zijn ! anders kan dat nooit binnen 24 uur..

#3

Door:
Sam rutting

Berichten:
2

Geregistreerd:

Ik heb er inmiddels 1 teruggevonden. Maar het moet dus eigenlijk niet kunnen dat mijn maanvis ze opeet? Dan blijf ik nog even goeie hoop houden dat ik nr 2 ook nog terug vind. Mijn maanvis is de enige grote vis die ik heb, verder zijn het allemaal tetra's en kleine barbeeltjes

#4

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

U moet wel een afgesloten aquarium hebben, want kikkers kunnen heel makkelijk ontsnappen uit kleine openingen. Een afdekkap is daarom wel noodzakelijk.

De kleine openingen die u alsnog bij de deksel hebt kunt u heel makkelijk afsluiten door eens stukje van een filterspons te gebruiken.

Heeft het aquarium wel goed afgesloten, dan kan ik u geruststellen met de volgende informatie uit eigen ervaring.

Wees gerust, dwergklauwkikkers en andere kikkertjes zijn heel goed in het wegkruipen!

Ik heb eens heel mijn aquarium leeg moeten halen voordat ik de kikker pas weer terug vond. Hij zat er toch gewoon nog in, maar wel heel erg slim verstopt.

U kunt dit ongetwijfeld regelmatig meemaken, dat uw kikker opeens een lange tijd niet meer ziet. Kikkers zijn meesters in verstoppen.

U kunt proberen de kikker naar voren te lokken met wat voer, maar echt een succes zal dat niet worden. Het is moeilijk om ze vanuit hun vertrouwde schuilplek weg te halen. De kikker komt alleen tevoorschijn wanneer hij dit wilt.

Ga ook niet opzoek naar de plek waar hij zich schuilhoud, want het lukt u vast niet om hem op te sporen. Hij kan schuin tegen de achterwand helemaal achterin het aquarium zitten maar ook vlak voor uw gezichtsveld en toch niet opvallen. Wanneer de kikker zich beweegt dan zal die zijn schuilplek pas verraden.

Let wel op dat hij voldoende blijft eten, want dat blijft lastig als de kikker zich niet laat zien. Rode muggenlarven zijn ze dol op.

Probeer een vaste plek te gebruiken waar dit dier zijn voer krijgt aangeleverd. Voer het dier op een plek waar hij goed is te aanschouwen. Wanneer u een vaste voerplek gebruikt is de kans dat hij daar zich wel sneller zal laten zien.

Kikkers moeten ook boven uit het water kunnen zitten, half met hun pootjes in het water en hun lichaam op het droge.

Dit kunt u doen door een groot blad of planten aan wateroppervlakte te laten drijven. U kunt ook een speciaal plateautje maken waarop de kikker kan zitten. Dit kunt u maken van bijvoorbeeld een niet gebruikt schoon zeepbakje die ook verkrijgbaar zijn met zuignapjes. Deze kunt u dan eenvoudig aan de ruit vastplakken, maar een stukje drijvend hout kan natuurlijk ook zijn dienst doen.

Steun ons op social media